RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Hoe heeft Horn zich het afgelopen jaar ontwikkeld???

Geplaatst op: 18-04-2015 - 860 keer gelezen

Vandaag treden we weer eens aan tegen KSV Horn dat we voor het laatst troffen het vorig jaar rond deze tijd. Destijds hadden zij problemen om een team te formeren en was de toekomst nog niet erg zeker. Er werd toen eenvoudig door ons gewonnen. Maar de geruchten dat zij momenteel een voetballend team hebben kunnen formeren zal wellicht in deze wedstrijd blijken

Dit doen we met (gastspelers: Jobert Reijners en Wim Gorissen)
Rich, Coen, Rob G, Erik, Maurice J ,Jobert, Jos, Roger, Herman, John en Joost (vlnr)
Scheidsrechter : Pascal
Assistent Scheidsrechter: Fons

Er is omdat Rob H ook aanwezig is als de wedstrijd is begonnen enige twijfel wie er vandaag het wedstrijdverslag zou maken. Het blijkt dat ondergetekende volgens de lijst aan de beurt is en snel zijn notitieboekje ter hand neemt.

Het spel is erg verzorgd en de bal gaat snel rond zodat de spelers van Horn weinig in te brengen hebben. Het is weer eens goed om te zien dat we nog steeds een mooi potje op de mat kunnen leggen. Een lange bal diep in de linkerhoek lijkt echter teveel van het goede maar de tot Spits gebombardeerde John T geeft alles wat hij heeft om de bal te achterhalen en niet zonder resultaat. Hij legt de bal terug op Herman als hij door een tegenstander wordt aangevallen , deze zet de bal voor ook nu lijkt het een moeilijk te halen bal, maar Jos ziet dat Joost dit toch probeert en hij sluit dan ook aan. Joost legt de bal netjes terug en de 1-0 van Jos staat genoteerd. Het wapen Joost blijkt maar weer eens bij zijn ingooi die bij de eerste paal net door John wordt overgetikt (na de wedstrijd gaf hij aan dat hij iets te gretig was). Naast de lijnen beginnen de reserve spelers Rich al te voorspellen dat hij straks wellicht toch de Baer mót aete (Nadeel voor de verslaggever dat hij het voorspel in de kleedkamer niet meekrijgt )

Bij een doeltrap is Joost erg geslepen om de bal te onderscheppen hij tikt hem vervolgens mooi breed maar helaas is ditmaal onze spits in gebreken en is hij niet meegelopen.

He spel blijft mooi om aan te zien en Horn weet niet goed wat ze er mee aan moeten. Als Jos dan ook nog eens de bal rond de zestien krijgt en hij vrij kan inschieten is de 2-0 dan ook een logisch gevolg. Rich heeft een rustige middagje lijkt het waarbij hij af en toe iets makkelijk denkt over de oplossingen maar tot doelpunten lijdt dit niet.

De tweede helft wisselen we weer een 4 tal spelers. Wim vervangt Coen die de vlag overneemt van Fons. Fons vervangt Herman, Maurice vervangt Joost en Thei vervangt Roger.

Horn lijkt zich voorgenomen te hebben om er alles aan te gaan doen om het resultaat voor hun dragelijker te maken en meteen bij de aftrap is deze intentie te merken. Blijkbaar vinden ze dat Rich wat ver uit zijn goal staat en de bal wordt dan ook meteen met een boogbal op doel geschoten. De bal beland echter naast het doel.

Een diepe bal van Rob op Maurice lijkt iets te diep maar deze geeft niet op en krijgt de bal die niet goed wordt uitverdedigt maar de keeper red. In tegenselling tot de eerst helft zijn we steeds minder aan de bal en het initiatief ligt steeds vaker bij Horn. Echte kansen zijn er niet maar op een bal vanaf 20m ziet Rich er niet goed uit en de bal ligt opeens in het doel 2-1. (Rich verdedigt zich meteen dat het een zwabberbal was (jaja)).

Een mooie vrije trap van Fons wordt door Jos geschampt en gaat net voorlangs.

Een aanval van Horn lijkt corner te worden maar Jobert houd de bal met moeite binnen en Horn pikt eenvoudig de bal op bij de achterlijn en schiet deze zeer kundig en mooi over Rich binnen de 2-2 staat genoteerd. We zijn echt van slag en het spel wordt steeds moeizamer. Voorbeeldje  Een doeltrap van Rich op Rob wordt door Rob de lucht in getrapt maar de tegenstander kan er niet voldoende mee en een nieuwe doeltrap is het gevolg. Aan de zijlijn wordt aangegeven dat John T een linie moet zakken om het middenveld te versterken.

Opgeven doen we gelukkig niet en bij en een goede aanval over links word de bal bij John bezorgd die levert een voorzet af die Maurice inkopt maar de keeper redt. Jos pikt nog de bal op achter de 2de paal maar levert deze eenvoudig in bij de keeper.

Volgende Week Meijel:
Hopelijk kunnen we het spel van de eerste helft weer oppikken want dit is een geduchte tegenstander.