RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Het vreemdelingen legioen

Geplaatst op: 24-04-2019 - 890 keer gelezen

Vandaag tegen Eindse Boys en we waren gewaarschuwd in de vorige ontmoeting toen dit duel in een 2-2 gelijkspel eindigde. Prachtig voetbalweer vandaag maar helaas ook veel afmeldingen en geblesseerde spelers van onze kant. Dus John T werd weer ingeschakeld om spelers te polsen of ze vandaag tijd hadden om met de Veteranen een potje mee te voetballen.

Daan Metsemakers , Joey Geenen ,Danny Verhaeg , Nikki Staaks en good old Fer Nijssen waren bereid om vandaag uit te helpen tegen de Boys. Deze jongens starten dus ook in de volgende opstelling die Ruud en Bas op papier zetten.

Doel : Dave N. Achterhoede:Marcel W, Eric T, Patrick V,Joey  G.
Midden: Fer N, Daan M, Nikki S.
Voorin: Danny V, Maurice V en Fons K.
Res. Ruud B, Danny J, Theo a/d B, Jan V.
Grensrechter: Peter C. Scheidsrechter Pascal K.

We beginnen niet slecht aan de wedstrijd en er volgen enkele schoten op doel die telkens net naast of over gaan en gepareerd worden door de keeper van Eindse Boys. Na 12 minuten is het dan toch raak, Daan waagt een afstandsschot en ditmaal kan de keeper de bal niet keren en ook niet met zijn uitstekende voetenwerk. Het staat 1-0 voor RKSVN en de supporters langs de lijn halen opgelucht adem na het missen van de toch al vele pogingen van ons om te scoren. Danny op zijn nieuwe schoenen heeft zo nu en dan ruzie met de bal en komt vandaag dan ook niet tot scoren, Nikki doet het in de 17 minuut beter op zijn oude sloffen hij passeert zijn tegenstander en waagt net als Daan een afstandschot wat ook weer een doelpunt oplevert voor ons vreemdelingenteam.

Vanwege het warme weer zorgt Pascal nog voor een drinkpauze.

Marcel zorgt er weer voor dat zijn tegenstander niet teveel ruimte krijgt en doet vandaag uitstekend werk. Patrick geeft van achteruit verschillende goede passes en Eric en Joey schuiven regelmatig door naar het middenveld. Dave heeft een rustige middag tot nu toe. Maurice zorgt voor veel beweging voorin en Fons houd het veld goed breed. Toch volgt er een onoplettendheid in ons spel. In de 20 minuut krijgt Eindse boys een vrije trap die met een lage schuiver op doel wordt genomen Dave kan de bal nog keren maar deze springt wederom het veld in waar twee spelers van Eindse Boys klaar staan om de bal in te tikken de eerste keer wordt wederom tegengehouden door Dave maar dan is hij toch verslagen door de derde inzet. Onze verdediging stond nog steeds vastgenageld op 11 meter.

Ruststand 2-1

Na de rust komt Ruud voor Eric, Jan voor Marcel, Danny voor Maurice, en Theo voor Fons.
Eric houdt zich beschikbaar als reserve als er nog uitvallers zijn.Theo vergeet zijn knieband dus zal Eric nog even doorvoetballen en mist Theo en de mannen die achter blijven in de kleedkamer de grootste kans op 2-2 voor Eindse Boys direct na rust. Gelukkig voor ons beland de bal op de lat en blijft het 2-1 voor ons. Ook in de 2de helft krijgen we voldoende kansen maar de bal wil er niet in het doel. Patrick probeert het nog met enkele afstandsschoten maar het lukt ook hem niet om te scoren vandaag. Wel lukt het een andere speler van het vreemdelingenlegioen, Fer neemt de bal in een tijd op zijn slof en treft doel,wat een prachtig afstandsschot van hem, 3-1 voor ons wat echt een uitslag is voor John B. die altijd 3-1 invult bij de gokkers van de Veteranenpoule. Danny J, krijgt nog een mogelijkheid op 4-1 maar krijgt een tikje op zijn hak waardoor hij zijn schoen verliest en hij onderste boven tuimelt in de zestien. Pascal vindt het een uitrap en de VAR vind de overtreding te licht om in te grijpen.

Pascal vindt het na 70 minuten welletjes voor vandaag en fluit voor einde wedstrijd. Van de vijf vreemdelingen scoorden er vandaag 3  Daan, Nikki en Fer. Na de wedstrijd is het een gezellige drukte in de kantine vanwege dat het eerste elftal ook thuis speelt.
Volgende week reizen we af met auto’s en fietsen voor de derby tegen Kessel.