RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Het voetballen moet doorgaan

Geplaatst op: 11-12-2019 - 1241 keer gelezen

Gelukkig voor ons is het mogelijk om vandaag de geplande wedstrijd tegen SVH’39 toch te kunnen spelen ondanks de slechte staat van de velden in Neer. Gelukkig kunnen we terecht in Herkenbosch om een potje te ballen. Met maar liefst 15 voetballers reizen we af naar Herkenbosch.

De leiders John en Fred (Ruud S moet helaas verstek laten gaan) hebben een verrassing in peto voor ons door John T in het doel te posteren door het ontbreken van een “echte” keeper.

Verder spelen de eerste helft (vrnl) :  Erik, Tom, Niels, Wim, Joost, Loek Theelen, Danny,  Fons , Maurice en Dan V.
Reserve: Jos, Thei, Rob, Thijs.

Omdat we eerst vertrouwen moeten krijgen in onze keeper starten we behoudend maar na 7 min hebben we in de gaten dat we toch wel sterker zijn dan onze tegenstander en de eerste gevaarlijk actie komt dan ook van onze zijde. Het gaat eigenlijk zo gemakkelijk dat het John zelf is die ons op scherp wil zetten en tevens zijn klasse als “echte” keeper wil tonen. Hij speelt in de 14 min namelijk de bal in de voeten van een tegenstander die snel een medespeler vindt die bij het afronden echter de goed uitkomende John net niet kan verschalken.

We worden steeds sterker en het is echt wachten totdat we eindelijk het doel kunnen vinden. Dan komt in de 21 min Dan V. alleen voor de keeper maar ook die toont zijn kwaliteiten en zorgt ervoor dat we wederom het net niet kunnen laten bollen. Dan een minuutje later is het Danny die Joost in de diepte wegstuurt en deze schiet goed binnen en de 0-1 is een feit. De 24 min wederom een grote kans voor ons maar ook nu is de keeper een sta in de weg. Maar gelukkig is ook John nog steeds bij de les ondanks dat hij niet veel te doen heeft en redt hij net zodat de 1-1 uitblijft. Dan is het wederom Joost (in de 30 min) maar nu vindt hij de keeper op zijn pad, de aansluitende corner wordt door Danny echter netjes binnengeschoten 0-2. Dan is het Dan V die zich weer goed vrijspeelt maar ook nu lukt het hem niet om doeltreffend af te ronden. Wel is debutant Loek die na wederom een uitstekende pass van onze middenvelder Danny de 0-3 net voor rust binnenschiet.

In de rust moeten Loek en Tom weg en Wim en Fons nemen plaats op de bank.

We komen meteen uit de startblokken en als Maurice een afgemeten voorzet geeft is het een kopbal uit het boekje van Niels die in de 37 min voor de 0-4 zorgt. Dan is het niet veel later na ook nog een afgekeurd doelpunt Maurice zelf die de 0-5 binnenschiet.  Thei schiet nog op doel maar de nieuwe keeper van SVH redt nog bekwaam. Het is in de 41 min Dan V die dan eindelijk zijn goaltje meepikt (Maurice wist t al hij riep al van te voren det is ‘m) 0-6. De weerstand is natuurlijk allang gebroken maar ook bij ons blijkt het de druppel te zijn. We worden erg slordig, volgen onze tegenstander niet meer, overtredingen worden er ook niet meer gemaakt etc.

Het duurt nog tot de 53 min alvorens er weer wat gebeurt nu is het wederom aan onze zijde John die een hoofdrol voor zich opeist met de onschuldig Jos als doelwit. Hij wil een snelle voorzetting van het spel maar zijn uittrap eindigt knoerhel op de rug van Jos die ongeveer 2m voor hem staat en die na de wedstrijd nog kan zien waar hij geraakt werd. Geluk voor John dat de bal niet recht terugkaatst anders was de eretreffer van SVH een feit geweest. De scrimmage die volgt levert geen goal op. Er volgen nog enkele speldenprikjes van SVH. Maar de wedstrijd wordt door ons gecontroleerd uitgespeeld en in de 66 min is het Thijs die na een scrimmage de eindstand 0-7 binnenschiet. Net voor het eind van de wedstrijd is er dan  nog een bal op de lat door SVH waarna de scheidsrechter de sportieve wedstrijd affluit. We worden na afloop nog uitgenodigd om mee te gaan naar hun clublokaal waar we spijtig genoeg door diverse omstandigheden geen gebruik van hebben gemaakt. Gelukkig waren er in ons clublokaal nog een aantal leden die de derde helft weer vol uitspeelden. Waarbij Ruud B zijn rentree vierde.