RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Het vizier niet op scherp belet een doelpuntenfestijn?

Geplaatst op: 22-05-2019 - 830 keer gelezen

Door het uitstekende resultaat vorige week tegen Egchel lijkt Bevo gewaarschuwd te zijn en zij beginnen vol goede intenties aan de wedstrijd.

Opstelling (v.l.n.r.) : Dave,  Erik, Rob, Ruud, Marcel, Stefan, John, Ferdi, Maurice, Patrick en Thei.
Wedstrijdleiding: Jan P, (Danny en Stephan)
Reserve: Naard en Danny

Als ik aan kom lopen is de wedstrijd net begonnen, ze hadden nog even gewacht op mij omdat ze er nog van uit gingen dat ik zou vlaggen (al eerder aangegeven dat het momenteel fysiek niet meer gaat om 2 wedstrijden achter elkaar).

Bevo komt er gevaarlijk uit en een geplaatst afstandsschot gaat rakelings naast. We zijn gewaarschuwd dat Bevo zich niet gaat ingraven. Een voorzet van de zijkant wordt door John doorgekopt en Stefan haalt de achterlijn zet netjes voor maar Maurice is nog niet geheel scherp en kan de voorzet net niet bereiken. Dan is het Patrick die de bal krijgt aangespeeld hij probeert nog de vrijlopende Thei te bereiken maar de keeper zit er tussen. De tegenaanval van Bevo is gevaarlijk doordat het (van de zijlijn) lijkt dat Dave (na de wedstrijd gaf hij aan dat dit zeker niet het geval was) aarzelt en de bal die richting goal gaat maar net van de doellijn wordt gehaald en een achterstand wordt voorkomen. Een voorzet van Fer wordt gemist door Erik en Patrick die in de rug wordt gelopen (penalty?) belandt bij Maurice maar zijn inzet wordt door de keeper gekeerd.

Dan een schitterende aanval van achteruit. Rob speelt Ruud in deze draait door en stoomt op gaat een 1-2 aan met Thei en scoort in de 20min de 1-0. Dan is het ook Marcel die de aanvalsdrift niet kan beheersen en door een goede steekbal  van Patrick haalt hij de achterlijn en wordt zijn inzet tot corner verwerkt. Dan is het Bevo weer die er gevaarlijk uitkomt. Een schot op goal belandt bij een speler van Bevo in de 16 draait open en probeert af te ronden maar mist een paar cm zodat hij geen kracht kan zetten en Dave niet in de problemen komt. Dan is het Patrick die nu Thei weet te bereiken met een tikje breed en deze tikt eenvoudig de 2-0 binnen in de 31 min. Fer wordt diep gestuurd en deze legt weer eens breed op Ruud maar deze keer wordt zijn inzet onderschept.

Even later is het rust.

Marcel en Rob worden vervangen door Danny en Naard. Een erg aanvallende wissel geeft aan wat Bas zijn bedoeling is.

Thei en Patrick nemen de plaatsen van Marcel en Rob over. Al snel maakt Naard gebruik van zijn snelheid onderschept een bal maar schiet de bal net voorlangs. Thei stoomt op over rechts en een voorzet van hem lepelt Naard net over (en naast). We blijven maar druk zetten en wederom een goede actie van Naard voorzet op de geheel vrijstaande Maurice wordt voor een lege goal over geschoten. Met zijn gebruikelijke gebaar motiveert Maurice zich na het missen van dit buitenkansje. Na geruime tijd is het weer eens Bevo dat er gevaarlijk uitkomt maar Erik is nog fris en onderschept de goede voorzet net voordat deze kan worden binnengetikt. Dan weer een erg mooie snelle aanval over veel schijven de laatste 3 zijn Naard die Danny bereikt en deze zet de bal netjes voor zodat Maurice dan toch eindelijk de 3-0  47min kan binnenwerken. Even later weer een goede voorzet van Maurice maar Danny kopt de bal over het doel. Alweer een mooie aanval ditmaal via Maurice die John aanspeelt en deze Ruud bereikt die ook net overschiet. Ferdi geeft een bal diep op Naard en op volle snelheid gaat deze richting achterlijn. Stefan rent mee in een record op de 50m maar komt een teen te laat om de voorzet nog binnen te werken. Dan is het Danny die nog een gaatje ziet en met een puntertje met rechts net niet scoort. Dan is het Thei die een hoge bal mist en de voorzet kan net niet door Bevo bij de 2de paal worden binnengetikt. Danny moet bij een volgende aanval de bal breed leggen maar speelt hem gewoon bij een tegenstander in de voeten. Maurice krijgt weer een bal en moet nu kiezen of een lob over de keeper of breed op Danny hij kiest voor het eerste maar mist. Naard creĆ«ert zich weer een kans maar weer gaat de bal voorlangs.

Het lijkt erop dat het niet meer wil lukken om het doelsaldo op te vijzelen. Dan is het ook nog Erik die er mee moet stoppen en we met 10 verder moeten. Bas zegt dat er nu nog meer ruimte komt dus da komt wel goed. Even later is het een kreet van schrik door Thei (zijn knie) die vermoedt dat we met 9 verder moeten maar volgens Thei heeft de kniebandage hem gered. Dan ligt de bal plots midden voor onze goal een scrimmage waarbij volgens ons (de toeschouwers) Patrick de bal d.m.v. een hakbal (iedereen verrast) en in eigen doel werkt of zit er nog een tegenstanders aan? 3-1.

Wij vallen weer aan en als Danny de bal teruglegt op Maurice lijkt de 4-1 er te komen maar ook nu gaat de bal over. Een voorzet van Bevo wordt nog op goal gekopt maar Dave redt eenvoudig. Nu is het een voorzet van Maurice op Danny maar ook deze schiet over. Wederom een schot van Maurice ditmaal onderkant lat maar nu redt de keeper. Patrick speelt dan een goede steekbal op de snelle Naard en deze omspeelt de keeper en eindelijk is het 4-1. Dan weer een goede steekbal van John wederom op Naard tikje breed en Maurice kan dan de eindstand 5-1 binnenschieten.

MISSCHIEN WAS HET VELD HOBBELIG WAARDOOR ER ZOVEEL BALLEN OVERGINGEN ????????