RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Het is kniensdaag in Lottum

Geplaatst op: 21-12-2016 - 703 keer gelezen

Het is Kniensdaag (het weer is grijs en grauw): We gaan op bezoek bij de mensen die vandaag een heerlijk gerecht op tafel krijgen na afloop van de laatste wedstrijd voor kerst. Zouden ze ons ook willen slachten is de grote vraag. Thei heeft belangrijke informatie over de tegenstander maar nog belangrijker hij weet dat de vrouw van de arbiter Truus heet. We starten als volgt.

Opstelling (v.l.n.r.): Jeffrey, Erik, Wim, Rick, Marcel, Maurice V, Jos, Thei, Fons, Rich en Danny.
Assistent: Peter
Reserve: Herman, Rob en John

Vanaf het eerst fluitsignaal is duidelijk dat we goed geïnformeerd zijn door Thei en starten we de wedstrijd voorzichtig. We hebben vaak de bal binnen de gelederen maar Lottum staat goed opgesteld zodat we weinig kunnen uitrichten richting hun doel. Het spel golft een beetje op en neer en op enkele schoten van afstand na die geen gevaar vormen komt het niet. Dan is het de rechtsback van Lottum die de bal naar de laatste man wil spleen maar Danny over het hoofd heeft gezien. Deze pikt de bal rond de middencirkel op en spoed zich naar de goal nog even dient hij een man uit te spelen maar hij schiet de bal dan rustig binnen 0:1. Lang kunnen we echter niet genieten van de voorsprong als Erik een voorzet niet goed kan verwerken en de bal voor de voeten van de tegenstander belandt. De 1:1 staat genoteerd. Maurice vindt dat hij als linkshalf te weinig ballen krijgt en zwerft over het veld tot zelfs op rechtsbuiten. Dan is het Fons die de bal in de zestien krijgt en hij wil zijn oud dorpsgenoten wel even laten zien hoe kundig hij is met een mooie schaar misleid hij zijn tegenstander en het schot op doel volgt. Helaas vind hij het zijnet. Even later is het dan wel raak een paas wordt door Fons op een zeer subtiele manier in de rechterbovenhoek gekruld 1:2. Dan is er weer een pass in de laatste linie die door Danny wordt opgepikt en wederom spoed hij zich richting goal nu ziet hij in zijn ooghoeken de mee gesprinte Rich en legt het balletje breed waarna Rich de 1:3 noteert. Het is al snel rust.

In de Pauze komen Herman en Rob voor “de Fons” en Rick (die even naar Wassenberg gaat om te ….

Het spel gaat nu in een ietwat hoger tempo maar nog steeds lukt het ons niet om echt door te drukken. Dan is er een strakke voorzet die door onze tegenstander in eigen doel wordt gewerkt 1-4. John wisselt vervolgens met Rich. Jos verschijnt even later vrij voor de keeper (en daar waar hij hem breed zou moeten leggen op Maurice) probeert hij het maar de keeper redt. Even later is het Maurice die Jos niet over het hoofd ziet en hem toch in de gelegenheid stelt om de 1:5 te noteren. We worden wat slordig nu het zo gemakkelijk gaat en dan is het plots 2-5. Maurice die als spits toch loert op zijn kansje krijgt die ook 2-6. Herman staat zijn mannetje verdedigend maar aanvallend geniet hij van zijn vrijheid en ook hij doet waarvoor hij naar voren is geschoven 2:7. Dan wordt het tempo een beetje uit de wedstrijd genomen maar wordt wederom een voorzet van ons in eigen doel gewerkt 2:8. Marcels knie geeft aan dat hij klaar is voor vandaag en hij verlaat dan ook het veld we spelen de laatste minuten uit met 10 man. Het slotakkoord is toch voor Lottum die via rechts een Bal hard op Jeffrey afvuren deze kan in eerste instantie nog redden maar helaas land de bal voor de voeten van de tegenstander en deze bepaald de eindstand 3-8 (totaal 11 zooje we al in gedachte bie de Vastelaovendj zeen ( ieërst nog Kerst en Noejaor)).