RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Het 2e maakt het zichzelf nog steeds lastig

Geplaatst op: 02-10-2019 - 1157 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Vandaag zijn we de gastheer voor Kwiek Venlo 2. Een grote onbekende voor ons en we kunnen ook nog niets afleiden van de 1e wedstrijd van hen, want die vond geen doorgang.

Eerst nog de nodige afleiding, want de gehele selectie moet eerst nog op de foto tijdens de rust van de dames. De gehele selectie min Dirk. Die is op dat moment nog bezig aan zijn schoonheidsslaapje voor deze fotoshoot.

Opstelling:

Doel: Paul
Achter: Jules, Bart, Joost, Miel
Midden: Roel, Jort, Ivo
Voor: Tim, Sem, Néke
Reserve: Boy, Dirk, Jop, Ruud,

Onze tegenstander is een mix van oud, jong, autochtoon, allochtoon, fit en iets minder afgetraind. We weten dus nog niet wat we van hen kunnen verwachten. In ieder geval beginnen wij veel beter aan de wedstrijd en hebben veelvuldig balbezit. Ook creëren we meer dan genoeg kansen, maar vandaag laat de afwerking veel te wensen over. Toch komen wij op voorsprong, nadat Sem via een steekbal vrije doortocht heeft op de keeper en deze beheerst inschiet. 1-0. Je zou denken dat de ban gebroken is, maar helaas, het missen van kansen gaat vrolijk verder. Dan weer een uitbraak van Neer, gestuit door de keeper, toch weer opgepikt door Sem in de 16 meter. Deze wordt daar omver gekegeld door een Venlo’se verdediger, maar de barbier van hier geeft voordeel en de bal komt inderdaad bij Tim, die een bijna niet te missen kans krijgt. Het sleutelwoord hier is dus ‘bijna’.

Dan komt er een lesje in effectiviteit van onze tegenstander. Een afgeslagen hoekschop wordt zomaar even in de kruising geplaatst en het staat 1-1.

Met deze tussenstand wordt de rust en de thee opgezocht. Ruud komt erin voor Jort, Jop voor Ivo en Dirk voor Sem. De boodschap is: het tempo omhoog, zodat de tegenstander conditioneel door de hoeven zakt. Voordat de scheids het beginsignaal van de 2e helft kan geven, ligt er al iemand van Venlo met beginnende kramp op het veld. Dat zou kat in het bakkie moeten worden. Helaas voor Dirk is zijn rentree van heel korte duur. Een tikje precies op de kneuzing van zijn nog niet volledig herstelde ribben zorgt ervoor, dat Boy hem na 5 minuten al mag vervangen. Ondertussen gaat het 2e nog vrolijk verder met het om zeep helpen van veelbelovende aanvallen. Miel raakt hier zo gefrustreerd van, dat hij een uit het veld gerolde bal keihard tegen de dugout van de tegenstander schiet. Wat Miel niet gezien had, maar de tegenstander hem begrijpelijkerwijs wel kwalijk neemt, is het feit dat hier hun kinderen in zaten. Voor de lieve vrede vervangt Sem Miel en gaat Neer verder op jacht naar een doelpunt. 7 minuten voor tijd komt uiteindelijk toch de verlossing in de persoon van Boy. Deze rondt eenvoudig af en het staat 2-1. Venlo kan geen vuist meer maken en luttele minuten later maakt Bart aan alle onzekerheid een eind: 3-1.

Volgende week om 11.45 weer een thuiswedstrijd. Nu tegen Bevo 2. Misschien nog iets te vroeg in het seizoen om van een topper te spreken, maar aan de uitslagen van hen tot dusver te zien, kan ut twieëdje zijn borst nat maken.