RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Het 2e maakt het zichzelf lastig

Geplaatst op: 24-09-2019 - 872 keer gelezen

Door: Dave Nellen

De competitie is dan eindelijk begonnen. Grashoek 2 is de eerste tegenstander van het al meer dan een jaar ongeslagen 2e. Deze tegenstander is een oude bekende, want 2 jaar geleden, werd hier al tegen gespeeld. Ook Grashoek is in de tussentijd een klasse hoger gaan spelen en dus mochten zondag wederom de degens gekruist worden. Oude bekende Wil Bongers, die sinds dit jaar hoofdtrainer is in Grashoek werd nog de hand geschud en de wedstrijd kon beginnen. RKSVN 2 begint degelijk aan de wedstrijd en heeft veruit het meeste balbezit. Veel voorzetten via de flank worden helaas vakkundig om zeep geholpen. De enige momenten dat Grashoek 2 dreigend wordt, is door balverlies van Neer en de daaropvolgende hoekschoppen. Gelukkig wordt daar wel steeds alert op verdedigd. Dat Neer zelf ook gevaarlijk kan worden bij hoekschoppen, bewijst Boy door het gegrabbel van keeper en verdedigers af te straffen met een leep kopballetje. 0-1. Weer enige minuten later straft Ivo een tweede fout af bij een door Neer genomen hoekschop. 0-2.

Jort en Joost blijven achter in de kleedkamer na de rust, Jop houdt zijn tenue aan, maar neemt plaats op de bank. Noud Becks lost Jules af als vlagger, Koen komt op de plaats van Jort, Bart op de plaats van Jop en Jules vervangt Joost. Paul werkt ondertussen verdienstelijk aan het uitkomen op hoge ballen, maar neemt één keer wat te veel hooi op zijn vork en tikt de bal tegen het hoofd van een tegenstander, die deze toch nog weet binnen te knikken. 1-2. Daar ’t twieëdje nog steeds bezig is, om een hoop kansen de nek om te draaien, krijgen de mensen langs de kant het steeds benauwder. De temperatuur van 25 graden helpt hier natuurlijk ook aan mee, maar Grashoek denkt dat er nog steeds wat te halen is met deze 1-2 achterstand en gaat steeds opportunistischer voetballen. Ondertussen is Rody op de plaats van Ivo en bestiert daar het steeds groter wordende middenveld. Jop mag op de voor hem onbekende plek van Tim voetballen. Dan toch eindelijk het verlossende doelpunt en de marge van 2 is weer hersteld. Noud (Heijnen, niet Becks, de vlagger…) plaatst de bal beheerst in de linker benedenhoek en de wedstrijd is gelopen. 1-3.

Volgende week thuis tegen Kwiek Venlo 2. Let op: de wedstrijden van ’t twieëdje beginnen dit jaar om 11.45. Dus ben op tijd om niets van dit spektakel te missen