RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Herstart in Brabant

Geplaatst op: 17-02-2020 - 898 keer gelezen

Door: Herman Korsten

De eerste wedstrijd in 2020 is een feit. Van winterpauze is geen sprake geweest maar wie weet wat ons nog te wachten staat.  Het resultaat is prima, de rentree van Ruud en Stefan naar tevredenheid, het vertoonde spel en de afwerking kan beter maar de blessure van Joost zorgt helaas voor een nare nasmaak.

Door carnavalsactiviteiten is een aantal spelers verhinderd zodat Fer nog bereid gevonden wordt om mee te gaan naar de andere kant van de Peel. Leiders Ruud en Fred trekken zich zoals gewoon even voor de wedstrijd terug in de kantine om de opstelling te bepalen. Gestart wordt met Stefan op doel, Marcel, Rob, Ruud en Wim achterin. Op het middenveld Tom, Jos en Mathijs en voorin Joost, Patrick en Danny. Op de bank zitten ruim voldoende  reserves met Niels, Thijs, John, Fer en Fons.
Het eerste kansje is voor ons maar Ruud is nog aan het worstelen met de motoriek na zijn lange afwezigheid. Ook het kunstgrasveld zijn we allemaal niet gewend maar dat zal snel veranderen. Nadat Rob nog twee keer overschiet is het Mathijs die zich mooi vrijspeelt door het midden en beheerst de hoek uitzoekt 0-1. Net daarvoor is Joost na een ongelukkig duel flink geblesseerd geraakt en moet de strijd staken. Olympia Boys laat het er niet bij zitten en heeft nu haar beste periode. Stefan redt eerst nog prima en dat wordt vervolgd door een goede aanval voor ons, echter balverlies leidt tot een snelle counter en paniek in ons eigen strafschop gebied. Een verticale pegel van Jos raakt bijna het landende vliegtuig op luchthaven Eindhoven en Ommel profiteert. 1-1. De voor Joost ingevallen Fer geeft even later een opmaat voorzet op Mathijs die fraai binnenkopt. Deze voorsprong geven we niet meer af tot rust.

Marcel, Wim, Rob en Patrick worden gewisseld voor de overgebleven reserves. Het spel is beter in de eerste helft en de score wordt met regelmaat opgevoerd. Nadat Jos enkele (halve) kansen niet kan benutten lukt het Niels als eerste wel. Vervolgens is Danny aan de beurt en staat het al 1-4. Pechvogel Joost wordt ondertussen in het provisorische veldhospitaal in de kantine prima verzorgt door “moeder Ommel”.

Bij iedere goal neemt de tegenstand af en de Boys komen zelden gevaarlijk meer op onze helft. Mathijs met zijn derde zorgt voor de 1-5 en het zelfvertrouwen van Danny wordt enigszins herstelt met een tweede doelpunt. Over gemiste kansen zullen we maar niet te veel schrijven, de uitslag van 1-6 staat als een huis! 

We wensen Joost veel sterkte bij het herstel.