RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Herbstmeister

Geplaatst op: 09-12-2019 - 996 keer gelezen

Door: Dave Nellen

En toen was het tijd voor een echte derby. Een aantal bikkels trotseert de storm en gaat met de fiets. De weergoden hebben er alles aan gedaan om de wedstrijd in het water te laten vallen, maar blijkbaar weten ze in Haelen wat draineren is, want dat water was op de velden in ieder geval niet meer te vinden. Het enige dat de weergoden voor elkaar hebben weten te krijgen, is dat we niet op het hoofdveld mogen voetballen. Maakt niet uit. Pakken we toch dat veld erachter. Vreemd, zijn we daar al aan het voetballen? Nee. Dat is het 5e van Neer. Tegen Haelen 4. Dan nog maar een veld verder. Vreemd, zijn we daar dan al aan het voetballen? Nee, dat is het 3e van Neer, dat van Haelen 3 een lesje krijgt. Als we bij dat veld aankomen, is die wedstrijd zojuist afgelopen en mogen we de eer van Neer proberen terug te winnen. Het is vandaag een heuse topper: nr. 1 Neer tegen mede nr.1 Haelen (qua verliespunten. Haelen moet nog een wedstrijd inhalen). De leiding heeft veel vertrouwen in een goede uitslag en spoort de mannen van ut twieëdje weer aan tot ongebreidelde aanvalslust. Vastzetten, hoog druk en laten zien dat die 1e positie van ons alleen is. De volgende opstelling moet daar zorg voor dragen:

Paul
Miel, Ruud, Joost en Jules
Roel, Ton, Brian en Tim
Hubertus en Sem

Neer begint niet zo furieus als normaal en Haelen laat zien waarom ze virtueel een koppositie bekleden. Zo gauw zij de bal veroveren, schakelen ze razendsnel om en sprinten met meerdere mensen meteen diep. De verdediging van Neer moet alle zeilen bijzetten om ze tegen te houden en doet dit ook een keer onreglementair. Dit leidt tot een vrije trap net buiten de 16. Een buitenkansje voor Ronaldo, Ziyech, enz. Helaas voor Haelen hebben zij die niet en hebben wij Paul die de bal uit de hoek ranselt. De harde wind in de rug zorgt ervoor, dat de meeste diepe ballen of achter gaan of bij de prima meevoetballende Haelense doelman in de voeten belanden. Paul moet nog een keer ver uit het doel komen om een aanval onschadelijk te maken. Laat Neer dan niets zien? Zeker wel: Neer heeft het meeste balbezit en voetbalt bijna continu op de helft van Haelen. Hubertus draait randje 16 om zijn as en snelt zo zijn tegenstander voorbij, maar mist vanuit een moeilijke hoek net het doel. Miel stuurt met een magistrale schijnbeweging zijn directe tegenstander mijlenver het leudal in, tot grote hilariteit van de zeer dichtbij staande supporters. Weer even later krijgt Huub zijn grootste kans, als hij 1 op 1 op de keeper afgaat, maar helaas tegen hem aan schiet. Op slag van rust kruipt Neer door het oog van de naald, als Paul weer uit komt rennen om een doorgebroken speler af te stoppen. Hij lijkt te laat te komen, maar kan met een sliding nog net de aanval stoppen. Met 0-0 worden de kleedlokalen weer opgezocht en is het lang wachten op een verwarmend bekertje thee.

Na rust is het enkel Neer wat de klok slaat. Neer krijgt op bijna dezelfde kansrijke plaats een vrije trap, als Haelen had in de 1e helft, en Sem eist deze op. Je ziet hem rekenen: Randje 16 meter – kleine keeper + bal in rechter bovenhoek = goal. En zo geschiedde. Hij krult de bal heerlijk binnen en het staat 0-1 voor Neer. Jort, Ivo en Boy komen nu het team versterken i.p.v. Roel, Miel en Hubertus. Neer gaat gewoon door en ook Tim is vandaag niet af te stoppen. Hij wipt de bal over zijn tegenstander en zet meteen hoog voor. Sem is er als de kippen bij om de bal in de stuit meteen het doel in te werken en het staat  0-2. Haelen kan daar niets meer tegenover stellen. Sterker nog. Ze komen helemaal niet meer aan voetballen toe door het sterke druk zetten van het Neerse collectief. Ton rukt ook nog op aan de linkerzijde en geeft een puntgave voorzet. Tim had hier al rekening mee gehouden, komt goed voor zijn man uit en kopt de bal daarna eenvoudig in het doel. 0-3 en uiteraard gevolgd door het kenmerkende sprongetje. De keeper van Haelen laat zich nog wisselen. Hij heeft teveel last van een aanvaring met Huub in de 1e helft. Dit brengt uiteraard geen verandering meer in de wedstrijd, maar is gewoon voor de statistieken.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheids, wordt de enige Neerse overwinning van die dag gevierd in de kantine van Haelen, waar speciaal een dj is opgetrommeld om de 3 derby’s tegen de Neerse teams muzikaal te begeleiden.

Doordat de wedstrijd tegen Hebes 3 niet doorgaat komende zondag (Hebes heeft een baaldag genomen), is het al winterstop voor ut twieëdje. En met de koppositie in bezit betekent dit: HERBSTMEISTER !!!!