RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Hectisch potje

Geplaatst op: 06-05-2024 - 261 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Vandaag staat een heuse interland op het programma. De veteranen van VV Ven uit Maaseik komen op bezoek. Onze voorbereiding is ietwat rommelig, mede omdat gastspeler Loek te laat en zonder degelijk sportschoeisel binnen komt vallen. Ook het weer nodigt niet uit om meteen de warming up te beginnen. Onze gasten vragen om een paar minuten geduld en eventueel een speler te leen, want de heenreis verloopt voor enkelen van hun team niet voorspoedig. Als Patrick tot Belg is genaturaliseerd, starten we uiteindelijk een kwartiertje te laat met 10 tegen 10. De regen heeft er ondertussen ook de brui aan gegeven, maar dat kunnen we allemaal wel waarderen.

Leiders Ruud, Fred en in mindere mate John hebben vandaag aan de Nederlandse kant de beschikking over:

Dave, Erik, Rob, Tom, Rens, Loek, Ruud E., Joost, Thijs, Maurice G., Danny, Fons, Ruud B. en John T.
Opgesteld bij de tegenstander: Patrick en vlagger Peter

Scheidsrechter Martijn fluit voor het begin van de wedstrijd. Na een paar minuten komt er nog een speler in roze tenue aan en kunnen beide teams met 11 verder. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander, maar onze schoten op doel kunnen hun keeper niet echt verontrusten. De spaarzame tegenstoten, worden door onze verdediging vakkundig gepareerd. Joost moet helaas al snel plaats maken voor Thijs door een blessure. Loek heeft duidelijk moeite met de geleende schoenen, maar weet toch de keeper te verrassen in de korte hoek. 1-0. Het niveau wordt na deze opsteker niet echt beter en we gaan met deze stand thee drinken.
Loek bindt zijn kunstgrasschoenen onder en Rob zal Martijn als scheids vervangen. Weer terug op de grasmat, blijkt er een rekenfout te zijn gemaakt en nu is het Neer die een man te weinig heeft. Rob pakt zijn plaats in de verdediging weer op en de leider van Maaseik wordt vrijwillig als scheidsrechter aangewezen. Hij zal verder geen moeite hebben met deze sportieve wedstrijd. Loek maakt nog de 2-0, maar ons voetbalniveau daalt recht evenredig aan het aantal resterende minuten. De 3-0 krijgen we in de schoot (voeten) geworpen. De Maaseiker keeper verwart de Belgische trekken van Thijs met die van een eigen speler en speelt hem zomaar de bal in de voeten. Thijs bedenkt zich geen seconde en schiet de bal meteen over de verbouwereerde keeper. 3-0. Maaseik brengt nog hun nestor in het veld, maar ondanks dat we alleen maar waardering kunnen hebben voor zijn fitheid (80 jr.), is het verschil tussen hem en onze Dutch Giant Ruud letterlijk te groot. Onze tegenstander krijgt nog 2 grote kansen in deze rommelige helft, maar weet deze niet te verzilveren. Als Dave net voor tijd een terugspeelbal ietwat verkeerd inschat, krijgt Maaseik nog een hoekschop. Deze wordt net langs gekopt en dat is meteen het laatste wapenfeit.