RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Graashookse minse

Geplaatst op: 13-11-2023 - 521 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Het heeft de hele week flink geregend, maar vandaag zijn de weergoden ons gunstig gezind. Onder een klein zonnetje komen we aan op het sportpark van Grashoek. We verbazen ons over het oude uiterlijk van de spelers van de O19, totdat we in de gaten hebben dat een andere wedstrijd uit onze veteranencompetitie aan de gang is (Helenaveen/Griendtsveen – RKMSV, uitslag 0-2).

Bij afwezigheid van leider Fred (achtervolgd door 11de van de 11de-groupies) en leider John (iets met de brandweer) krijgt leider Ruud vandaag assistentie van de geblesseerde John T. Zij mogen onze gastspelers Ton Scheres en Ruud Emonts inpassen en toveren de volgende opstelling uit de hoed:

Achterhoede: Dave, Rens, Rob, Thijs, Erik
Middenveld: Ton, Jos, Ruud E.
Aanval: Danny, Maurice G. en Fons
Wissel: Marcel en Fer. Fer neemt ook nog eens de vlag ter hand

De eerste helft kent weinig hoogtepunten. Grashoek verdedigt stug en we komen er niet doorheen. Ook zij komen niet door onze verdediging en de brilstand met rust is een logisch gevolg.

Na de thee neemt Fer de plaats in van Fons en Marcel pakt de vlag op.
Onze tegenstander heeft de 1e kans, maar deze wordt te gehaast over ons doel geschoten. Het zal hun ener laatste kans blijken. We hebben het meeste balbezit en we worden ook steeds gevaarlijker. Een aantal aanvallen worden al dan niet terecht in de kiem gesmoord door een buitenspelsignaal en de irritatie, over en weer, begint wat te groeien, maar er wordt gelukkig nog steeds gevoetbald. Danny zet zelf een veelbelovende 1-2 op met Ruud, maar had niet verwacht die bal nog terug te krijgen en de aanval sterft in schoonheid. Jos zet ons even later met een bekeken loopactie en schot op een verdiende voorsprong. 0-1 (46e). Maurice wordt onder de ogen van de scheids overhoop geduwd in de vijandelijke 16 en een strafschop is het gevolg. Deze wordt door Jos onberispelijk tot doelpunt gepromoveerd. 0-2 (53e). Grashoek gaat een paar minuten later met 10 man verder, nadat een speler Ruud neerhaalt, terwijl er geen bal in de buurt is. De grootste kans voor de mannen van Grashoek ontstaat, wanneer onze vlagger niet bij de les is, maar Dave brengt redding. Het laatste akkoord is voor Danny. Met een strak schot in de benedenhoek bepaalt hij de eindstand op 0-3 (67e).