RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


´Good Old´ Nikki Staaks wijst RKSVN 2 de weg

Geplaatst op: 29-02-2016 - 747 keer gelezen

RKSVN 2 heeft dan eindelijk zijn eerste competitiewedstrijd van 2016 gespeeld. Na diverse afgelastingen kon de wedstrijd tegen Haelen 3 nu eens gespeeld worden. Een op voorhand weinig aantrekkelijk duel: de koploper (RKSVN 2) tegen de nummer laatst (Haelen 3). Maar daarom juist, was het vandaag des te belangrijker de tegenstander niet te onderschatten…

RKSVN 2 had in de winterstop vertrouwen getankt door vriendschappelijke wedstrijden tegen op papier sterkere tegenstanders gelijk te spelen (tegen Laar 3 en Linne 2) of zelfs te winnen (tegen Roggel 2). De eerste helft regende het dan ook kansen tegen laagvlieger Haelen. De voorhoede kreeg de bal er helaas maar niet in. De bal ging over, op de lat of er werd gevlagd voor buitenspel.

Een van de spaarzame momenten dat Haelen gevaarlijk werd, leverde dat echter direct een doelpunt op. De sterke en snelle spits van Haelen 3 speelde de Neerse verdedigers en doelman vakkundig uit en zorgde zo voor de verrassende 0-1. Na wederom diverse goede mogelijkheden aan Neerse zijde, kon Hubertus Dorssers vlak voor rust alsnog 1-1 maken (na goed doorzetten op de doelman).

In de tweede helft veranderde het spelbeeld aanvankelijk niet. RKSVN bleef kansen missen en het ontbeerde aan de rust om een gedegen combinatiespel op de mat te leggen. Wie anders dan ‘Good Old’ Nikki Staaks kon RKSVN 2 nog uit deze impasse redden? Nou, zo vanzelfsprekend is dat eigenlijk niet. Want Nikki lag er een behoorlijk lange tijd uit wegens blessureleed, maar nu deed hij weer mee. Helemaal alleen wandelde hij rustig en beheerst de 2-1 het Haelense doel in. Bijna een Fifa-doelpunt!

Zo wees Nikki het team vandaag letterlijk en figuurlijk de weg. Na een handsbal mocht Roel Derks nog vanaf 11 meter aanleggen voor 3-1 en het slotakkoord was voor Loek Theelen: 4-1. Naast Nikki is overigens ook Tim Wagemans weer terug na een langere blessure, hetgeen hij al overtuigend liet zien met bijvoorbeeld een mooie afstandsgoal in de oefenwedstrijd tegen Laar 3 (1-1). Stefan Nijssen zit nu definitief bij RKSVN 1, reden waarom keeper Pim vanaf heden de aanvoerdersband draagt.

Mogelijk kan Stefan dan aan het eind van het seizoen twee kampioensfeestjes vieren, maar dan moet er wel nog het een en ander gebeuren. De concurrentie liet vandaag geen punten liggen, waardoor RKSVN 2 (25 uit 10) in aantal punten gelijk staat met Rood Wit 3 (25 uit 11) en in aantal verliespunten gelijk staat met HEBES 2 (22 uit 9). Volgende week thuis tegen de nummer 7: Egchel 3 (15 uit 11).