RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Goed nieuws voor voetbalminnend RKSVN!

Geplaatst op: 23-04-2020 - 804 keer gelezen

Gisterenavond zat iedereen met spanning voor de tv voor de laatste persconferentie van onze premier betreft het COVID-19 virus. Het is al langer bekend dat het amateurvoetbal helaas ten einde is voor dit voetbalseizoen. Maar zouden we de draad wel weer kunnen en mogen oppakken met de jeugd om iets te gaan doen op de voetbalvelden ?

Het verlossende woord kwam er eindelijk.. Vanaf 29 april is het toe gestaan om voor kinderen tot en met 12 jaar te voetballen! Waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. We mogen gelukkig dus weer enige  voetbalactiviteiten organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Kantine en kleedlokalen blijven wel nog dicht.

Om dit alles weer in gang te zetten, zal dat gebeuren onder toeziend oog vanuit bestuurlijk niveau. De VTC buigt zich op dit moment over de mogelijkheden die we kunnen bieden voor elk team om het voetbal te kunnen oppakken. De teams die de trainingen weer willen starten, verzoeken wij een mail te sturen naar vtc@rksvn.nl. Vermeld het team en een voorkeur van dag en tijdstip. We doen ons best naar ieders wens daar invulling aan te geven de komende dagen.

Er zijn verschillende facetten waar we momenteel rekening mee moeten houden;

• Het onderhoud van de velden momenteel door de gemeente,
• De voorschriften die in acht genomen dienen te worden voorgeschreven door de overheid,
• De bezetting van de velden.

Het is niet toegestaan dat jeugdleiders op eigen initiatief trainingen gaan hervatten. RKSVN is verantwoordelijk voor de gebeurtenissen op het sportpark. Het bestuur en de VTC zijn bepalend voor de hervatting van trainingen.

Wij vragen nog even geduld van alle fanatieke sportievelingen. Volg onze website en social media voor het laatste nieuws. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een hervatting. Wij hopen op jullie begrip en verantwoordelijkheidsgevoel.

Sportieve groet,
Het Bestuur