RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Gènne miet!

Geplaatst op: 21-09-2020 - 929 keer gelezen

Door: Rutger van Knippenberg

Zondagochtend 8 uur, de trainer heeft zijn eerste tas thee uit, de geiten gemolken en daarna gegrabbeld in zijn hoge hoed voor een hopelijk zo goed mogelijke opstelling te creëren. Na een frikandelbroodje gaat hij richting het sportpark en wacht daar zijn elftal op. Helaas blijkt onze panter onder de lat een zware vorm van de mannengriep te hebben gevat, waardoor wij moesten uitwijken naar een panter in wording maar voor nu nog even onze kitten van de A1 Juul T.

Na een degelijke en vooral intimiderende warming-up krijgen we nog de laatste aanwijzingen voor de winst van onze eigen 'Generaal' Tonnie.

Onder luid applaus en toegejuich van de Dames van RKSVN en met de vaste opkomsttune traden de mannen van 't 4e het veld op. De 11 mannen tussen de 20 en 45 die nog in Boekoel te vinden waren, waren zichtbaar aangedaan en het zweet brak hun overal uit. Of was dat toch de kracht het laatste zonnige zondagje van 2020, we zullen het nooit weten. Enfin! De match wordt gestart door de jonge god Erik V. die de fluit hanteert.

Opstelling:

Juul T – Keepert

Bart W - Rechtsbackert
Jack 'd'n Braobendert' Centraal
Rick v L - Centraal
Yorrick N – Linksbackert

Captain Mark B - Midfielder
Ton S - Middenveldert
Collin vd B – Middenveldert

Jordy A - Rechtsvoor
Nino 'Maradonna' S - Dodelijke Spits
Martijn vd B - Linksvoor

IJzersterke bankspelers:

Loek 'gènne miet' T - linkerzijde duckout
Thijs B - rechterzijde duckout
Stefan N (invallert) - Linkerbank
Rutger v K - Rechterbank
Jos F - Bovenzijde duckout

Afgemeld wegens nachtelijke avonturen met het strelen van het gezicht, rechterheup en knie met asfalt: Loek K

Assistent Coach en motivator: Daan M

De wisselspelers zaten nog niet goed en wel en daar hadden de mannen in het oranje al een eerste hoekschop te pakken. Precies zoals op de training geoefend werd deze via een strakke bal van Ton op de hak/enkel/voet van Nino getorpedeerd, zonder blikken en blozen werkt hij deze parmantig achter de doelman van Boekoel 2.

Snel daarna laten we de teugels ietwat te losjes vieren en krijgen we een tegengoal om de oren 1-1. Daarna vindt Yorrick het wel welletjes en wordt hij gewisseld voor Loek T. Deze is inmiddels al 58 uur wakker, maar daar merken we niets van.

Gelukkig komen we al snel weer op voorsprong door een goede loopactie van Jordy, wanneer hij assist nummero 2 voor Tonnie in de diepte krijgt gespeeld. Koelbloedig schuift hij de bal in het netje. Gevolgd door een publiekswissel komt Private Frenken in het veld om de tegenstanders eens het hele veld over te laten lopen.

Daarna komt onze dodelijke spits ook naar de kant om ook andere een kans te geven om op de topscoorderslijst te komen. Rutger komt erin en de bal rolt weer. Vlak daarna volgt het fluitsignaal en gaan we even rusten.

De tegenstander warmt zich aan een theetje en wij krijgen lekkere mierzoete ranja van onze Jort.
Of dit het verschil in de tweede helft heeft gemaakt, lezen jullie hieronder…

Rick gaat nog even verder rusten op de bank in de tweede helft en geeft de kans aan Thijs B om ook nog ff te shinen.

We zijn zichtbaar in betere conditie dan de mannen van Boekoel door onze voortreffelijke voorbereiding en dat werkt in ons voordeel in alle duels. Wanneer ons eigen Usain Bolt Jordy weer een keer in de diepte wordt gespeeld is hij niet te volgen door zijn tegenstander, maar hij heeft ook oog voor zijn mede-speler en legt de bal breed waar Rutger de bal maar in hoeft te tikken. Waar hij vroeger deze bal keihard had overgeschoten of finaal fout had geraakt nu toch de 3-1.

Hiermee is de wedstrijd praktisch beslist en zet Boekoel niet meer aan, helaas wordt Private Frenken nog aangetikt en blijkt hij goed geraakt te zijn. 6 weken uit de running. Er volgen nog enkele wissels om iedereen zijn minuten te laten maken.

De laatste kans is nog voor Jordy, en Jordy zou Jordy niet zijn als hij ook deze niet benut waardoor hij topscoorder van het team wordt met 2 doelpunten.

Een mooie start van de competitie, de eerste 3 punten zijn binnen. Op naar onze volgende wedstrijd tegen Sportclub Irene 12. Zien we jullie op ons mooie sportpark?