RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Giro d’Neerkandia

Geplaatst op: 22-05-2018 - 596 keer gelezen

Een stralende, maar frisse middag (als toeschouwer dan) en de grasmat ligt er mooi bij op het sportpark aan de Moostdijk. Omdat de dorpsstraat open ligt is het een hele speurtocht en maken we eerst een Giro d’ Peel. Terwijl de veteranen zich warmlopen kijken we in de kantine hoe het Tom Dumoulin afgaat op de Monte Zoncolan. De percentages en secondes verschil, vliegen je om de oren maar de tweede plek in de Giro blijft gehandhaafd. Inmiddels is de wedstrijd na één minuut van stilte met volle inzet begonnen want beide partijen zijn goed aan elkaar gewaagd en Neerkandia heeft nog iets goed te maken na het verlies in Neer.  

Weer veel zorgen en belminuten bij het leiderstrio (en John) om de bezetting rond te krijgen deze week. Gelukkig kan er gespeeld worden en wel met de volgende basisopstelling: Dave, Ruud B., Ruud Emonts, Rob, Joey Geenen, Sep, Jos, Naard, Maurice, Danny, Dan V. Reserve: John en Fons, die de gehele wedstrijd als assistent-scheidsrechter zijn best doet.

Het initiatief komt vrijwel direct in onze handen en de eerste kans is voor Naard die slordig afwerkt en de bal voorlangs naast ziet gaan. In de 10e minuut een eerste kans voor Neerkant maar dat gaat ook langs. Dan zijn wij weer aan de beurt en na mooi direct spel wordt Maurice in de spits van achter aangespeeld. Hij weet de bal nog goed te controleren maar de aarzeling bij het kiezen van de hoek maakt dat een tegenstander zijn been er tussen krijgt. Nu volgt de beste fase van Neerkandia dat enige druk uitoefent door uit de felle duels op het middenveld niets meer rendement te halen. Sep vecht verbeten duels uit en zet de boel daarmee flink op scherp. Een ongelukkige actie in ons strafschopgebied betekent dat de scheids de bal op de stip moet leggen. De golf van kritiek op deze beslissing helpt uiteraard niet, maar we hebben Dave nog, die de goede hoek kiest en de bal nog net tot hoekschop kan verwerken. Vijf minuten later laten we dan eindelijk zien hoe het moet. Een mooie aanval over links die door Danny goed wordt ingeschoten wordt in eerste instantie door de keeper gered maar Joey is er als de kippen bij om resoluut af te werken. De gezien de spelverhoudingen en kansen, terechte voorsprong, is een feit. Goed doorpakken levert op dat Naard zijn momenten kan pakken en een solo afsluit met de 0-2 en zelfs bijna de 0-3 laat aantekenen nog voor de rust.

Vooralsnog wordt er niet gewisseld en na rust blijft het verwachte offensief van de groenwitten uit. Het is oranje-zwart dat ten aanval trekt. Een mooi schot van Jos richting kruising wordt daar door de doelman verwacht en een dubieus buitenspelgeval zorgt dat een volgende treffer van Naard wordt afgekeurd. Dan komt er ook loon naar werken voor de tegenstander hoewel het wat curieus tot stand komt: Bij een voorzet vanaf rechts vallen twee aanvallers over elkaar heen waardoor iedereen afgeleid is. De bal valt ondertussen voor de voeten van een (in buitenspelpositie?) staande collega, die binnen kan plaatsen. Wie denkt dat het wedstrijdbeeld nu kiept heeft het mis want we pakken het initiatief direct terug. Danny krijgt een dot van een kans maar schiet hoog over! In de 15e minuut na rust volgt de beslissende treffer; uit een vrije trap van Naard  kan Jos bij de tweede paal keihard binnenkoppen. Hiermee verdiend hij een publiekswissel en John vervangt hem. We zien nog veel net-nietjes van onze kant (o.a. tegen de lat) en van Neerkant een sporadische poging maar ook een gevaarlijke vrije trap. Hier weet Dave weer erger te voorkomen. Maurice blijft ongelukkig en mikt ook hoog over bij een 100% kans op goed aangeven van Dan V.

Een minpunt: het vroegtijdig einde. Een actie leidt tot een blessure met zichtbare sporen op een Neers been en de nodige verwijten over en weer. Gelukkig valt het mee maar de scheidsrechter heeft er tabak van en fluit iets eerder af dan wat de bedoeling is.

Al met al een goede overwinning met dank aan de invallers die het mogelijk maakten dat er überhaupt gespeeld kon worden. De percentages beij Mieke zijn ook van de buitencategorie!