RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Geslaagd seizoen 2015-2016 RKSVN E1!

Geplaatst op: 23-06-2016 - 645 keer gelezen

Het was voor zowel de spelers als de trainers van RKSVN E1 een lang, maar zeer geslaagd en succesvol seizoen. Vóór de winterstop werd het kampioenschap in de 1ste klasse behaald. In januari werd een verdiende 2e plaats gehaald op het VTT in Eijsden. Na de winterstop werd er overgestapt naar de hoofdklasse om hierin 9 tegen 9 te gaan voetballen. Na een spannend seizoen werd hier een gedeelde 1ste plaats behaald en vervolgens werd voor eigen publiek de regiobeker veroverd door met 6-2 van MMC Weert E1 te winnen. Voorts werden er nog toernooien gevoetbald in Blerick (3e plaats) en in Haelen waar de grootste beker op de fiets mee terug ging naar Neer.

Op zaterdag 4 juni stonden in Schijndel de districtsfinales op het programma waar we helaas geen potten hebben kunnen breken maar afgelopen weekend stond als kers op de taart nog deelname aan het NK Voetbal Talenten Toernooi in Heiloo op de wedstrijdkalender.  Gezien de reisafstand werd besloten om hier een weekendje van te maken en zo vertrokken we op zaterdagochtend met 9 spelers, 3 leiders en 2 ouders, Thei en Ron, richting Noord- Holland.

Na een korte pauze onderweg, waar op een parkeerplaats langs de A2 uiteraard al even moest worden gevoetbald, kwamen we aan op Sportpark de Toekomst in Amsterdam.  Na een korte wandeling over het oefencomplex van Ajax werd er even een kijkje genomen in de grote Adidas trainingshal waar een compleet voetbalveld in bleek te liggen. We keken onze ogen uit en tot onze verrassing werd er hier gedurende ons bezoek een wedstrijd gespeeld tussen de voetballers van Ajax F1 tegen hun ouders/trainers. Na een kort onderonsje met de Ajax trainers werd er afgesproken dat onze jongens na afloop,  een korte oefenwedstrijd konden spelen tegen de toekomstige Ajax sterren. Dit initiatief werd door beide teams met gejuich ontvangen en het werden een onvergetelijke tien minuten voor onze jongens want niet iedereen kan zeggen dat hij tegen Ajax heeft gevoetbald.  De thuisploeg kwam al snel op voorsprong en even later kregen Teun en Jordi kansen om de gelijkmaker te scoren maar helaas wilde de bal er niet in.  Niels en Vince hadden hun handen vol aan de balvaardige en snelle spitsen. Na 10 minuten stond er een 3-0 winst voor Ajax op het scorebord maar dit mocht de pret niet drukken. Na afloop werden er nog gezamenlijk een aantal foto’s gemaakt die uiteindelijk ’s avonds ook op de facebookpagina van Ajax F1, https://www.facebook.com/afcajaxjeugd2007/ werden geplaatst met vermelding dat ze na hun seizoensafsluiting nog een bonusgame tegen RKSVN hadden gespeeld. Helemaal in onze nopjes verlieten we Amsterdam, het weekend kon eigenlijk al niet meer stuk.

Omstreeks 15.00 uur arriveerden we in ons hostel in Egmond Binnen. Na ingecheckt te hebben konden de bedden worden opgemaakt. Vervolgens  gingen de jongens buiten voetballen en konden wij onder het genot van een biertje de EK wedstrijd België - Ierland volgen. Na afloop werd er naar het strand gewandeld maar dit ging niet helemaal volgens plan. “Naers Waers” als we zijn wisten wij natuurlijk een kortere weg door de duinen maar dit bleek niet helemaal de juiste beslissing te zijn. Na een wandeling van meer dan anderhalf uur i.p.v. 40 minuten kwamen we eindelijk aan op het strand waar de jongens direct “verkoeling” zochten in zee. Het was wachten tot er eentje kopje onder zou gaan met z’n kleren nog aan maar dit gebeurde gelukkig niet. Na een biertje en een warme chocomel met slagroom werd er een snackbar opgezocht en werden de hongerige magen gevuld.  Luidkeels zingend werd de wandeling terug naar het hotel ingezet waar we net op tijd voor de wedstrijd van Portugal – Oostenrijk arriveerden. Na een welverdiende douche ging bij de meeste jongens het lampje uit en om 23.00 uur lag het hele elftal te dromen in hun stapelbedjes.

De volgende ochtend werden ze om kwart over zeven alweer gewekt. Vervolgens werden de tassen ingepakt en na een stevig onbijt ging de reis verder naar Heiloo. Om half elf stond de eerste poulewedstrijd tegen Union uit Nijmegen op het programma en deze werd met 2-1 gewonnen.

De tweede tegenstander, Blauw Wit 34 uit Leeuwarden was op kunstgras een maatje te groot, het werd een kansloze 6-1 nederlaag.  Helaas werd ook de laatste poulewedstrijd tegen Wieringerland verloren en zodoende  zat een hoge eindklassering er niet meer in. Na de middag pauze kwamen we eerst in actie tegen CVVO uit Lemmer en deze wedstrijd werd nipt verloren met 2-3.

Vervolgens namen we revanche met een 2-1 winstpartij tegen LAC Frisia, ook uit Leeuwarden, waarin we onze vaste keeper Ralph voor de gelegenheid in de spits lieten debuteren en waarbij hij ook nog scoorde. Jort nam zijn plek in het doel in en in de laatste wedstrijd nam Tijn plaats op de doellijn. Het werd een spannende laatste wedstrijd waarin we uiteindelijk, na tegen een 3-0 achterstand aan gekeken te hebben, verdiend terug kwamen tot 3-2 mede door de tomeloze inzet van Sep en de snelheid van Bram.  

Een 6e plaats in de derde groep bleek uiteindelijk het hoogst haalbare vandaag. Na de finale en de prijsuitreiking werd de terugreis aanvaard. Onderweg werd er nog even een hapje gegeten en om ± 21.15 uur waren we weer terug in Neer.

Jongens, wij zijn trots op datgene wat jullie afgelopen seizoen gepresteerd hebben en willen jullie dan ook hartelijk bedanken voor jullie inzet gedurende de vele trainingsuren alsmede in de talloze gespeelde wedstrijden. Een dikke proficiat met de geweldige teamprestatie die jullie met z’n allen hebben geleverd en voor na de zomervakantie alvast heel veel succes gewenst in de D.

Verder willen wij als voltallige E1 onze trainer Rob, die na dit seizoen verder gaat met de “nieuwe E1”, heel hartelijk bedanken voor alle tijd, energie en voetbalkennis die hij in deze spelersgroep heeft gestoken. Rob, we zullen je missen en wij hopen dat je de komende seizoenen net zoveel plezier en succes met de E1 mag beleven als de afgelopen seizoenen met deze groep.

Tot slot nog een speciaal woord van dank aan de organisatie van het penalty toernooi voor de teambijdrage en het mede mogelijk maken van dit fantastische weekend.

Met sportieve voetbalgroeten,
Rob Geenen, Joost Derix en Marc van Kessel  en de spelers van RKSVN E1