RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Gemakkelijke zege op veteranen Nunhem

Geplaatst op: 28-04-2015 - 624 keer gelezen

In de derby’s tegen Nunhem zijn de krachtverhoudingen zelden zo duidelijk geworden als vandaag. De eerste 20 minuten lijkt het nog een wedstrijd te worden maar daarna is de weerstand gebroken en loopt het scorebord vol tot 12-1.

De beginopstelling: Jeffrey, Joost!, John T., Erik, Coen, Roger, Jos, gastspeler Dave, Danny, Rich, Maurice V. Res.: Fons en Maurice J.
Scheidsrechter: Pascal en assistent Fons en Peter.

De eerste goede kans is voor onze gasten maar Jeffrey weet deze poging te verijdelen. In de 9e minuut doet Danny het beter en kan hij een aanval over links afronden. Een tactische meesterzet van de leiding om Joost als back op te stellen. Hij zorgt over rechts evengoed voor veel druk naar voren en speelt als stofzuiger achterin als zijn collega’s eens wat steekjes laten vallen. Bas zal deze week nog contact opnemen met Louis of het iets voor hem is.  Jos komt stroef op gang vandaag en mikt heel slordig en royaal langs. Het is al de 24e minuut als de 2-0 valt. Gastspeler Dave scoort na een combinatie met Maurice. Nunhem krijgt direct hierop ook een goede mogelijkheid maar pakt deze (laatste) kans niet op. Onze doelpuntenmachine komt op gang. Jos weet nu het net wel eens te vinden en voor rust is het Maurice V. die de 4-0 scoort. Prima doelpunten na goede combinaties.

In de rust worden Rich en John T. met lichte klachten vervangen en Fons en Maurice zijn de invallers. Nauwelijks bezig of we pakken de succesformule op: Jos bedient Maurice V. op maat voor de 5-0. Nunhem heeft zich in de rust moreel op weten te peppen en gaat dapper op zoek naar een treffer. Dit lukt vooral omdat we zelf achterin flateren en Jeffrey de eretreffer moet toestaan. De wedstrijd is dan allang gespeeld en na de 6-1 door Danny op aangeven van Fons, zakt het moreel bij Nunhem met de minuut. Voor één Nunhem-veteraan wordt dit te veel en hij reageert zich af op tegenstander en scheidsrechter. Het gaat nergens over en hij zal later teleurgesteld ook zijn ploeggenoten in de steek laten. Dave probeert het nog eens van afstand en heeft dit goed ingeschat. Buiten bereik van de keeper krult hij de bal vanaf 20 m. in de rechterbovenhoek. Nunhem berust in een grote nederlaag. De 8-1 is weer voor Danny op aangeven van Maurice V. en bij de 9-1 kan Fons nog eens zijn magnifieke kapbeweging demonstreren alvorens simpel binnen te tikken. Het is in de  27e minuut van de tweede helft als Dave vanuit de zelfde hoek zijn 3e doelpunt scoort maar topscoorder van vandaag wordt Danny met zijn 4e. Fons sluit het doelpunten festijn af en scoort, net als Maurice V., twee keer.  

Natuurlijk een dik en dubbel verdiende overwinning maar een lekkere pot gebald? Voor ons niet en zeker niet voor onze gasten uit Nunhem. Spekkoper is weer onze penningmeester.

Jeffrey heeft zich vandaag extra verdienstelijk gemaakt door tussen de belangrijke wedstrijden op Wimbledon door, even te komen keepen. Dit wordt beloond  met  de winst bij het dobbelen en dat levert weer extra hapjes op!

“Kneusjes” … en er ontbreken er nog 2! Geen wonder dat onze leiders af en toe wanhopig worden om een representatief elftal op de been te krijgen.

Stem op ons voor de jubileumactie van VI!