RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Gemakkelijke overwinning in Ni-jwieërt

Geplaatst op: 21-09-2020 - 753 keer gelezen

Door: Herman Korsten

De luxe van een goed gevulde reservebank met gretige spelers lijkt na 3 wedstrijden al verdampt en het vakmanschap van leiders Ruud (Fred is verhinderd) en John wordt nu op een andere manier aangesproken. Voor het spelbeeld maakt het allemaal niet zoveel uit want onze tegenstander is nog maar een schim van de gevreesde tegenstander uit het verleden. Een eenzijdige wedstrijd levert een duidelijke overwinning op. 0-5. Een te magere afspiegeling van de veldverhoudingen.

De opstelling: Dave, Marcel, Erik, Thijs en Ruud vormen de verdediging. Op het middenveld John, Rob en Mathijs en voor Rens, Patrick en Danny. Op bank: Henk, Fons en Thei. Peter vlagt.

De eerste minuten zijn vol overtuiging en moet eigenlijk al twee doelpunten opleveren maar Mathijs en Danny zijn nog niet scherp genoeg. In de 7e minuut lukt het wel. Na een prima dieptepass scoort Mathijs. Rens zie je met de week groeien en in zijn eerste periode van 20 minuten valt hij op bij een assist op Patrick (0-2) en een rush langs 3 tegenstander waarna hij bijna zelf scoort. Later raakt hij nog de lat en dat is het teken voor de wissel voor Fons. De leiding duldt geen inspraak in het wisselbeleid, noch van de wisselspelers en zeker niet van de toeschouwers en voert strak hun eigen plan uit. Ondertussen zien we nog een zeer fraaie volley van de onomstreden topscoorder Mathijs (0-3). Patrick raakt nog de paal. En Merefeldia? Onze verdediging wordt nauwelijks aangesproken en de ene hoekschop levert weinig gevaar op.  Dave zit om werk verlegen en reageert op een ongevaarlijk schot met een spectaculaire snoekduik daar waar John B. vroeger gewoon zijn voetzool tegen zette.

Tijdens de rust waarschuwt coach Ruud voor het gewijzigde Merefeldia.

Henk en Thei komen in het veld voor Marcel en John. De waarschuwingen zijn niet voor niets want de geel-zwarten komen inderdaad gemotiveerd uit de startblokken en proberen ons onder druk te zetten om de aansluitingstreffer te forceren. Helaas is dit van korte duur en de spanning is weer weg  met een veel te sterk oranje om van een echte wedstrijd te kunnen spreken. Danny en Fons lukt het niet en hun pogingen gaan hoog over. Het duurt tot de 49e minuut en weer, wie anders, Mathijs met een bekeken schot de 0-4 scoort. Met de druk nemen ook onze kansen toe maar de scherpte wordt steeds minder. Rens verruimt zijn speelminuten en wisselt met Danny voor het laatste kwartier en ook hij kan een cadeautje niet afstraffen. Het laatste wapenfeit is de 0-5 van Mathijs die het gelijk voor gezien houdt en wisselt met John voor de laatste minuten.

En……. De Elfde goal is gevallen, deze kan de beslissing opleveren in de toto! Wie o wie scoorde deze?

Tijdens en na de wedstrijd is er meer aandacht voor de verrassende ontwikkelingen in de Tour dan voor de wedstrijd en zien we de beelden in de kantine. Goed uitgerust verlaten we Nederweert voor de derde helft en als er later video-conference via de app verschijnt zie je dat de meeste nog veel geleden hebben ná de wedstrijd.

Volgende week staat Panningen-thuis op het programma. Of het dan spannender wordt?