RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Gelijkspelletje

Geplaatst op: 11-04-2023 - 333 keer gelezen

Door: Dave Nellen

Vandaag is Meijel op deze stralende paaszaterdag de gastheer voor de Neerse veteranen. Ook vandaag wordt het elftal aangevuld met gastspelers. Tom vanne Boks en Dennis Huismans (Huisje) zijn de nieuwelingen. Fer hoort al bijna bij het meubilair.
Enigszins beducht voor de kwaliteit van de tegenstander (in Neer werden we in de 1e helft onder de voet gelopen) sturen Fred en John B.  vandaag een 4-4-2 opstelling de wei in:

Dennis
Marcel, Patrick, Tom M., Rens
John T., Fer, Thijs, Ruud
Joost, Tom D.

Vlak voor het beginsignaal komen we erachter dat onze keeper geen eigen keepershandschoenen heeft. Gelukkig heeft materiaalman John T. altijd een voorraadje voetbalartikelen bij zich en kan Dennis aldus uitgerust aan de wedstrijd beginnen. Het debutantenmonster slaat helaas ook in Meijel toe. Want na Deurne (Erik H. in 10 seconden), moet nu ook Tom D. binnen 5 minuten van het veld met een blessure.
Meijel is in het begin de bovenliggende partij, al zijn ze een stuk minder sterk dan vooraf gedacht. Dit weerhoudt hen er echter niet van om de score te openen, al krijgen ze daarvoor wel hulp van Neerse zijde. Een lage voorzet wordt door Tom M. nog getoucheerd, terwijl Dennis net uitloopt om de bal te op te rapen. 1-0 (10e). Ook aan de andere kant wordt geassisteerd bij een doelpunt. De keeper van Meijel gaat niet vrijuit, als hij de bal wil wegwerken en voor Danny is het een koud kunstje om de bal in het doel te deponeren. 1-1 (18e). Neer komt verder niet lekker in het spel en de meeste dreiging in de 1e helft komt toch van onze tegenstander. Al zal dit niet tot echte grote kansen leiden en Dennis houdt het doel verder schoon.

Na de thee komen Thei, Rob en Erik voor John T., Thijs en Marcel in het veld. Patrick schuift naar de spits. De 2e helft toont een heel ander gezicht. Meijel wordt teruggedrongen en Dennis krijgt het alleen nog warm van de ondergaande zon. En 1 verdwaald schot, dat hij met de voeten pareert.
Rens komt met een aantal rushes over de rechterkant op. Een daarvan wordt via Joost op Danny gespeeld. Diens schot gaat rakelings langs. Even later een hoekschop, die op de Meijelse doellijn wordt weggerost. Weer even later krijgt Patrick een bal voor zijn voeten, maar zijn punter schampt de bal en deze rolt ongevaarlijk in de handen van de keeper. Een volgende hoekschop wordt op de inkomende Rob gespeeld. Diens inzet wordt geblokt door een muur van Meijelse spelers. Als we een spaarzame aanval van onze tegenstander onderbreken, tonen we hoe een counter moet worden uitgevoerd. Tenminste tot op 1 meter van doel. Want ook dan ligt er nog net een Meijels been voor de inzet van Joost. Met de 1-1 eindstand zullen we het vandaag moeten doen.