RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Gelijkspel op bezoek bij de koploper

Geplaatst op: 27-03-2018 - 686 keer gelezen

Grashoek 1 - RKSVN 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen koploper Grashoek op het programma. Een lastige opgave, zo werd vooraf gezegd omdat Grashoek dit seizoen pas 2 wedstrijden verloren had. In Neer liet Grashoek 3 punten liggen, toen won Neer terecht met 3-2, dus hier werd wel vertrouwen uit gehaald. En Thuis tegen Kessel heeft Gashoek ook 3 punten laten liggen.

Neer startte zoals gewoonlijk, verdedigend en loerend op de counter met de snelheid voorin. Dit was ook een dodelijke tactiek in de thuiswedstrijd tegen Grashoek. Ook nu leek dit te gaan werken want Neer kreeg al in de beginfase enkele kansjes. Neer rook al een paar keer aan de 0-1 maar Grashoek kreeg plotseling aan de andere kant een grote kans die gepakt werd door doelman Gerald Scheres. In de 18e minuut werd het dan alsnog 0-1 voor Neer na een lange bal van de keeper over de Grashoekse verdediging. Jasper B. maakte het goed af en zo stond Neer dus op voorsprong. Neer kwam er nog een aantal keren goed uit, en zo werd nog een treffer (on)terecht afgekeurd. Achterin bij Neer stond het goed met de terugkerende Bart W. in de basis. Grashoek creëerde mede hierdoor vrij weinig. In de 41e minuut werd Jasper B. opnieuw diep gestuurd, ditmaal door Hubertus, en rondde het weer goed af. 0-2! Met goed spel en een verdiende voorsprong voor Neer gingen beide ploegen aan de thee.

Neer werd in de rust gewaarschuwd want Grashoek moest nu komen. In de 46e minuut ging het al bijna mis voor Neer maar doelman Scheres redde opnieuw. Helaas voor Neer ging het in de 48e minuut alsnog mis en zo stond het dus al snel 1-2. Grashoek kwam veel beter uit de rust en rook aan de 2-2. Echte grote kansen werden niet gecreëerd maar Grashoek was wel gevaarlijk. In de 74e minuut scoorde Grashoek dan alsnog de misschien wel terechte 2-2. Extra zuur was dat deze gescoord werd door een (on)terechte strafschop. Grashoek zette hierna nog wel aan op zoek naar de winnende treffer maar deze bleef uit. Grashoek verspeelde dus weer punten tegen angstgegner RKSVN. 

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SVVH op het programma voor de ploeg uit Neer, een goede kans dus om weer 3 punten te pakken!