RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Geen succes op kermisdinsdag...

Geplaatst op: 10-09-2021 - 679 keer gelezen

Door: Eva Custers

Op een zwoele dinsdagavond is het dan eindelijk zo ver: d’n trainert Sepp mag voor het eerst sinds lange tijd weer op pad met zijn maar liefst zeventienkoppige harem. De bekerwedstrijd RKSVN-Veritas staat op de agenda op kermisdinsdag. Ons team is flink uitgebreid met nieuwe aanwas vanuit de MO19. Als we zijn aangekomen in Neeritter (na een afslag gemist te hebben en Senna zelfs een landsgrens) beginnen er bij sommige speelsters al zenuwen op te spelen. We hebben al lang geen échte wedstrijd meer gespeeld en de tegenstander is ons niet echt bekend. Voor d’n trainert is het doel van de avond wel duidelijk: gewoon lekker voetballen en elkaar leren kennen. Tijdens de warming-up worden er nog gauw wat namen geoefend terwijl de sproeiers het gras gereed maken voor de nodige slidings.

Als iedereen in de startpositie staat en Anora toch écht wel kriebels voelt om te beginnen, mogen we aftrappen (na een goede boks van Senna en de scheids).Na een klein kwartiertje spelen gaat het gelijk tegen elkaar op en dan ineens, uit het niets, krijgen we de 1-0 tegen. Een onhandige goal; eerst tegen de paal en daarna onverwachts in het net. Na deze goal begint Veritas wat sterker te worden. Gelukkig is daar Fay met een goede poging na een vrije trap van Demi. Helaas zonder resultaat.Na twintig minuten spelen komen de eerste wissels erin. We hebben maar liefst zes wissels op de bank vandaag. Die hebben we dan ook zeker nodig om de kermisconditie eruit te spelen. Wel zorgt dit nog even voor een verwarrend moment: als Fay uitgeput bij de duck-out arriveert, beseft de trainert dat hij er teveel speelsters uit heeft gehaald en we nu met 10 man sterk staan te voetballen. Hup, Fay weer terug en gaan met die banaan. Tegen het einde van de eerste helft komen we weer wat meer in de buurt van de goal van Veritas maar het wil nog niet echt lukken. D’n trainert roept iedereen bij elkaar in de rust en is te spreken over de voetbalkwaliteiten. Maar, die tegengoal was niet nodig geweest dus we moeten er nu echt een goal tegenover gaan zetten. En die kans komt er; na de rust is daar een goed schot van Nina. Helaas net over het doel heen.

We beginnen de tweede helft met sterk samenspel maar komen nog niet dicht genoeg bij de goal. De pogingen van onder andere Senna en Nikki vanuit een te grote afstand belanden helaas bij de keeper in de handen. Ondertussen krijgt prinses Nina even de veters gestrikt door de tegenpartij wegens een handblessure. Gelukkig is de tegenstander de beroerdste niet en kan Naina op volle toeren weer door. Maar helaas, ook de gestrikte veters mogen niet meer baten op het einde van deze wedstrijd: het blijft bij een 1-0 eindstand in Neeritter. Komende zondag spelen we een tweede bekerwedstrijd tegen Brevendia. Komt dat zien, 09:45 thuis in Neer!