RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Geen problemen voor Veteranen na winterstop

Geplaatst op: 10-03-2014 - 537 keer gelezen

Iedereen is super gemotiveerd en staat te popelen om weer te beginnen. Door de zenuwen is het nog luidruchtiger dan normaal in het overvolle kleedlokaal. De vraag naar de 2XXL maten blijkt groter dan het aanbod en alle kilo’s opgeteld die iedereen aan is gekomen, zijn we met een man extra. Bas, de spreekbuis van de leiding zet met zijn speech de zaak op scherp. Het veld is erg hobbelig maar dat komt goed uit als excuus voor de nog niet aanwezige balvaardigheid en het wedstrijdritme. 

De wedstrijd zelf is eenzijdig, we zijn duidelijk een maat te groot voor de groenwitten. Na enkele uitgespeelde kansen is de spanning er snel vanaf. Joost, vandaag op links, kan Rich in het centrum bedienen die alleen maar hoeft binnen te tikken en staat al snel 1-0. Een door ons zelf veroorzaakte hachelijke situatie in ons strafschop gebied wordt door Peter met groot risico voor zijn gezondheid opgelost. Dan rond Joost zelf af en volgen er weer twee prima “zaalvoetbal” doelpunten waarbij de aangevers een goed oog hebben voor de vrij staande They en John T. die eerder als eens de paal trof. Eindse Boys wordt slechts eenmaal serieus gevaarlijk maar de snel draaiende spits kan John B. niet verrassen in de geheel ongedekte linker hoek. Het staat 4-0 met rust en Herman, Fred, en They kunnen gaan douchen. Erik en Rich blijven stand by.

Na rust met de vele invallers is het zoeken naar de chemie en hiervan weet Eindse Boys te profiteren. De lage schuiver in uiterste linker benedenhoek blijkt, ondanks de katachtige reactie met bijbehorende luide kung-fu kreet, te passen. Of wint hier de zwaartekracht het van de spierkracht?  Onze goaltjesdief is ijverig bezig om de draad op te pakken en kan zich enkele malen vrij kappen. Het eerste het beste schot is al raak, nou ja Danny, schot? Het rollertje is wel effectief en het staat 5-1. Opvallend zijn de goede kopkansen die we krijgen maar Dan, Erik en later ook Fons hebben hier nog niet op getraind. De weerstand van de Boys is nu echt gebroken en de ene naar de andere mogelijkheid doet zich voor. De grootste optimisten zijn al met het “elfde” doelpunt bezig. Binnen vijf minuten volgt de genade klap als Fons en Rob H. gemakkelijk kunnen afmaken. Als Pascal af fluit is dit een grote opluchting voor de meeste tegenstanders.  

Opstelling: John B., Maurice, Erik, Niels, Peter, Herman, John T., Fred, They, Rich, Joost.
Reserve: Fons, Ruud, Rob G., Rob H., Danny, Coen.
Scheidsrechter: Pascal, assistenten: Fons en Erik, Job