RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Geen knikker geraakt

Geplaatst op: 24-03-2016 - 611 keer gelezen

Met een krappe selectie werd er afgelopen zaterdag naar Panningen gereisd. De afmeldingen varieerde van, meedoen aan de venloop, blessures en een geblokkeerde agenda door vrouwlief.

Tijdens de warming up werd al snel duidelijk dat het veld waarop dit gebeurde om te huilen was. De hoop die we hadden dat het veld waarop we zo dadelijk zouden voetballen beter was, bleek even later volledig ongegrond.

We kennen Panningen als een geduchte tegenstander waar de nodige behendige voetballers in spelen. De eerste kans van de wedstrijd was voor Panningen, maar zoals gewoonlijk in het begin van een wedstrijd stond het vizier nog niet scherp. Dit was ook het geval bij Danny. Een diepte pass van Roger zorgde ervoor dat Danny vrij op kon rukken naar de 16 van de tegenstander. Daar waar vroeger dit soort ballen een zekerheid waren voor een doelpunt, is het vandaag de dag net iets anders. Helaas miste zijn schot doel. Niet veel later scoorde Panningen de 1-0. Een goede combinatie trok onze verdediging uit elkaar met als gevolg dat we tegen een achterstand aankeken. Desalniettemin kregen wij ook goede kansen. Zowel Danny als Thei hadden de kans om te scoren. Het schot van Danny werd door de keeper goed gekeerd en Thei zijn kopbal miste net doel. Panningen had echter minder moeite om te scoren, alvorens we de rust had bereikt was het wederom dezelfde spits die de 2-0 voor zijn rekening nam.

Met een 2-0 achterstand begonnen we de 2e helft. Onze moed om er nog een gelijkspel uit te trekken werd snel teniet gedaan. Binnen no time keken we tegen een 3-0 achterstand aan. Kregen wij dan geen kansen? Het antwoord daarop is ja, maar het verschil zat hem met name in de afronding. Dat liet Panningen nog mars eens zien bij het 4e doelpunt. Een prachtige dropkick vanuit het middenveld door de centrale middenvelder van Panningen leidde tot een fantastisch doelpunt. Jeffrey moest helaas kansloos toekijken hoe de bal over hem heen verdween in doel. Gelukkig konden we de eer nog een beetje redden door er 4-1 van te maken. Het was Herman die vrij naar het doel kon oprukken en vrij eenvoudig dmv een lage schuiver de doelman passeerde. Het slotakkoord was voor Panningen. De spits, die naar eigen zeggen vandaag geen knikker had geraakt, zorgde voor de 5-1. Vier keer scoren en geen knikker raken, daar konden wij alleen maar van dromen.

Een verdiende maar geflatteerde nederlaag was een feit. De 3e nederlaag van dit seizoen. Komende zaterdag zal het anders moeten tegen RKSMV.