RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


GFC maatje te groot voor RKSVN

Geplaatst op: 17-04-2015 - 573 keer gelezen

RKSVN heeft het inhaalduel tegen GFC’33 met 0-3 verloren. In eigen huis zag de Neerse ploeg zich geconfronteerd met een sterke tegenstander, die met vlot combinatiespel veel kansen creëerde. De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens trieste familieomstandigheden aan Neerse zijde. Daarna kon er afgetrapt worden. GFC’33 begon gretig aan de wedstrijd en kreeg al snel een paar goede kansen. Daar waar eerst nog een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel, kon na 20 minuten toch de 0-1 op het bord worden genoteerd. Vervolgens kwamen meer kansen, maar wonder boven wonder bleef het 0-1. Het was geregeld buitenspel en ook had GFC’33 het vizier nog niet helemaal op scherp staan. RKSVN kon wat terugdoen door een kans van Ramon Berben, maar zijn inzet moest komen uit een net iets te lastige hoek.

In de tweede helft zette RKVSN iets meer druk op de tegenstander. Strijdlust was er genoeg en er werden de nodige meters gemaakt. Helaas zonder grote kansen. De ploeg uit Grubbenvorst kreeg die wel en maakte, mede door miscommunicatie in de Neerse verdediging, na een uur spelen de 0-2. Voor zover de wedstrijd nog niet bekeken was, was het toen wel bekeken. De gasten lieten nog enkele mooie combinaties zien, maar het duurde tot de laatste minuten voordat de eindstand op het bord stond: 0-3. De ploeg uit Neer zette daar wel iets tegenover (vrije schop, kans maar buitenspel), maar het was onvoldoende voor een eretreffer.

GFC’33 doet daarmee uitstekende zaken in het klassement voor de derde periode. Op de totale ranglijst staat de ploeg uit Grubbenvorst ook 3de. RKSVN staat gedeeld 10de en dus op de drempel van wel/niet degraderen, maar de ploeg hoeft nog niet te wanhopen. De tegenstander van vandaag was simpelweg een maatje te groot. Tel daarbij op dat enkele bepalende spelers bij RKSVN ontbraken.

De komende zondag is een betere mogelijkheid als het team mag aantreden tegen nummer 9: TSC’04. Bij winst kan RKSVN gelijk komen met TSC en mogelijk afstand nemen van nummer 11 Leeuwen. We zullen het zien a.s. zondag bij de laatste thuiswedstrijd dit seizoen, en daarom tevens RKSVN-dag! U komt toch ook? Om 14.30u begint de wedstrijd!