RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Fris begin

Geplaatst op: 01-03-2023 - 306 keer gelezen

Vandaag zijn we gastheer op sportpark ’t Ligteveld voor de veteranen van Spcl. Leeuwen. Na de blamage tegen IVO had iedereen een weekend rust van de staf gekregen. Dat carnaval in dat weekend viel, zal toeval zijn geweest. Door deze rust zijn veel spelers mentaal fit en daardoor had het leiderstrio Ruud, John en Fred (en John T.) het relatief rustig qua regelen van spelers. Alhoewel laatstgenoemde John toch weer overdag zijn fysieke vermogens heeft overschat door een wedstrijd bij de jeugd te fluiten en alsnog de telefoon moest hanteren.

Startelftal: Dave, Erik, Thijs, Rens, Thei, Rob, Fer, Patrick, Maurice, Danny, Naard
Bank: Tom, Marcel, Joost
Enkel voor de warming up: John T.
Vaandelier: Herman

De wedstrijd begint onder een stralend, zeer laagstaand zonnetje, geflankeerd door een bijtende noordoostenwind. Voor onze toeschouwers een perfect zonnetje, maar foute windrichting. Onze veteranen zijn hongerig en zetten veel druk op het elftal uit Leeuwen. Dit resulteert in veelvuldig balbezit voor Neer en al in de 4e minuut zetten we dit overwicht in een doelpunt om: mooi combinatievoetbal van achteruit en uiteindelijk via Thei en Naard wordt Rob vrij gespeeld voor doel en deze rondt onberispelijk af. 1-0. Leeuwen kan niet onder de druk uit komen en Neer blijft veelvuldig in balbezit, al creëren we te weinig kansen. Totdat Patrick een voorzet met veel gevoel bij Naard op de stropdas (voetbalschoen) legt, die deze in één tijd binnen werkt. 2-0 (15e). Leeuwen wacht met gevaarlijke doelpogingen tot laat in de 1e helft. Een schot vanaf de zijkant noopt Dave tot een redding en niet veel later wordt een hoekschop van hen door letterlijk iedereen gemist en hobbelt uiteindelijk onschuldig voorlangs.

Na de rust verversen we Erik, Rob en Maurice voor Marcel, Tom en Joost. Leeuwen komt scherper uit de kleedkamer en zet met een steekbal door het midden hun spits vrij voor Dave. Diens inzet kan door Dave ternauwernood over het doel gewerkt worden. Dit is ongeveer het laatste gevaarlijke wapenfeit van onze bezoekers, want vanaf nu neemt Neer het heft terug in handen. Tom en Danny krijgen ieder een grote kans, maar het vizier staat niet scherp. Menig voetballer heeft moeite met de balcontrole en er wordt vaak en hartgrondig gevloekt op de eigen persoon. De wedstrijd zelf is erg sportief en Pascal heeft een vrij rustige middag. Behalve wanneer Tom met een perfecte sliding een tegenstander de bal ontfutselt. Leeuwen schreeuwt moord en brand en Neer herinnert zich weer dat vandaag niet met slidings gespeeld zou worden. Patrick test vandaag meermaals het aluminium. Eerst vanuit een hoekschop de lat en later wordt de paal aan een inspectie onderworpen door een geplaatst balletje. Uiteindelijk is het Naard die de eindscore van 3-0 (33e) binnen pegelt via een strakke voorzet van Joost.

Komende zaterdag verwelkomen we Maasbree voor onze 3e achtereenvolgende thuiswedstrijd!