RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Fraaie overwinning veteranen

Geplaatst op: 16-10-2017 - 645 keer gelezen

Een flinke aderlating door de activiteit van de oud vorsten maar met net voldoende spelers reizen we af naar Nederweert op deze zeer mooie en warme herfstdag . Daar aangekomen worden we gecompleteerd door Joost en John die rechtstreeks vanaf diverse jeugdwedstrijden afkomen.
In het benauwde kleedlokaal maakt Pierre de opstelling bekent waarna iedereen snel buiten is:   Achter: Stefan, John, Marcel, Niels, Thei. Midden: Maurice, Roger, Geert.  Voor: Joost, Rich en Danny. Reserve: Fons, Wim en Ruud. Assistent-scheidsrechter: Fons.

Onze start is belabberd en al in de tweede minuut staat het 1-0 voor de gastheren. Merefeldia  probeert verder te profiteren en de voorsprong uit te bouwen maar de les is aangekomen. Langzaam onttrekken we ons uit de omsingeling en kunnen we onze aanvalskunsten laten zien. In de 10e minuut wordt dit al beloond als een voorzet vanaf rechts bij onze uiterste man op links, op dat moment Geert, nederdaalt. Hij toont zijn waarde door de bal fraai vanuit de lucht, buitenkantje links, in de linkerbovenhoek te krullen. Wat een prachtig doelpunt! Tot rust zijn de partijen verder gelijkwaardig en golft het spel op en neer. De lange ballen van de thuisploeg op hun rappe spits en onze uitbraken, veel al over Joost zijn de wapens die ingezet worden. We zien Danny een vlammend schot afvuren wat gevaarlijk langs de verkeerde kant van de paal scheert en een minder handige actie samen met Rich waarbij ze vanuit een overtalsituatie een voorsprong verprutsen. In de laatste 10 minuten voor rust moet Stefan tot twee maal toe handelend optreden tegen vlak voor hem verschijnende spitsen. 1-1 bij rust.

Wim komt voor Thei en Ruud voor Marcel in het veld terwijl Fons nog als vlaggende reserve de tweede helft afmaakt. Merefeldia opent met een serieus offensief maar we zijn dit maal attent gestart. De korte belegering leidt tot een vrije trap die hard ingeschoten wordt en door Stefan met een uiterste krachtsinspanning onschadelijk wordt gemaakt. We ontsnappen succesvol aan de druk en de uitbraak is uit het boekje. Roger bereikt Danny die de verdediging naar links trekt waardoor hij de ingeschoven Maurice makkelijk kan bedienen en ook hij weinig moeite heeft om te scoren. 1-2. Weer een mooie goal! Nu zien we een heel open wedstrijd met een geweldige kans van Merefeldia maar de bal verdwijnt voorlangs. Daar tegenover is Maurice, die weggestuurd is door John, ongelukkig, als hij de uitkomende keeper met een lobje verschalkt maar de bal via de paal weer het veld in ziet springen. Het is alweer de 19e minuut van de tweede helft. Joost krijgt meer ruimte en een verdediger krijgt het klaar om een zekere goal te voorkomen door vanaf de doellijn over zijn eigen doel de bal over te werken. Duidelijkheid komt er als 10 minuten voor het einde Maurice ongenadig van afstand uithaalt en de bal inslaat in de rechterbovenhoek. 1-3 en geen schijn van kans voor de Nederweerter doelman. Weer een beauty!
Dan een moeilijke fase voor de scheidsrechter na enkele ongelukkige beslissingen inzake voordeel (of niet) die vooral de tegenstander aan het mopperen zet. Maar ook Roger solliciteert naar een kaart wanneer hij in woord en gebaar reageert op zijn wegens buitenspel afgekeurde treffer. Er wordt flink strijd geleverd in man op man gevechten rond ons strafschopgebied maar Niels c.s. houden stand. De laatste stuiptrekking van de geel-zwarten wordt verijdeld door een knallend blok van Geert en de overwinning wordt daarna professioneel over de streep getrokken.  

De strijd tegen het taaie Merefeldia valt dit keer verdiend in ons voordeel uit. Sterk reageren op een vroege tegenslag, met passie de duels ingaan én scoren met 3 zeldzaam mooie doelpunten, dat geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.