RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Flitsende start in gezegende nieuwe tenues

Geplaatst op: 01-09-2015 - 568 keer gelezen

Wat is het mooi weer maar “ieder voordeel heb zijn nadeel”  ondervind Peter want net als hij wil vertrekken naar het voetbalveld wordt hij 2 maal door 1 wesp gestoken. En hierdoor wat later aangekomen in de kleedkamer  kan hij nog net meekrijgen dat Bas dhr. pastoor vervangt en de nieuwe tenues inzegent. De opstelling wordt bekend gemaakt en de warming up waar de spelers van Melderslo al enige tijd mee bezig zijn kan beginnen . Net als vorige week vloeien dan al de nodig zweetdruppels. We starten onder de leiding van William de wedstrijd tegen  een geduchte tegenstander zoals vorig jaar gebleken is.

Opstelling:   Jeffrey,    Gerard, Wim, John T, Marc,   Roger, Jos, Dave,     Fons, Ruud S, Dan
Reserves: Herman, Erik en nog snel ingevlogen voor de 2de helft Coen.
Wedstrijdleiding:  William van Herpen en assistent  Peter

Voorzichtig aftastend beginnen we aan de wedstrijd waarbij veel balbezit het motto van deze wedstrijd blijkt te zijn. Enkele voorzichtige aanvallen van beide partijen hebben  geen gevolg tot dat er een dieptepass over rechts mooi wordt voorgezet maar door Ruud (een beetje achter overhangend) bij de 2de paal wordt gemist. Dan blijkt plots het gevaar van Melderslo en waar Fons druk wil zetten naar voren en zijn tegenstander vrijlaat wordt deze op randje buitenspel gevonden en de daar uit volgende aanval wordt zeer doeltreffend afgerond 0-1 (7de min) . Even zijn we van slag maar dat duurt niet erg lang een goed oplettende Dan onderschept een bal en tikt de 1-1 (15de min) binnen. Een corner van ons wordt door Melderslo weer ingeleverd en beland weer bij de onze corner nemer en deze zet mooi voor waarbij Jos goed voor de keeper komt en de 2-1 (17de min) binnenkopt.  De machine die vorige week al goed draaide blijkt op toeren te zijn gekomen.

Maar ook nu worden we even gewaarschuwd door Melderslo die een schot afvuren maar ook vandaag  blijkt onze keeper Jeffrey weer in bloedvorm te zijn en met de vingertoppen weet hij de bal nog net goed te verwerken en een doelpunt te voorkomen.  Snel wordt het goede spel weer opgepakt en de 3-1 (23ste min ) door Dave laat dan ook niet lang op zich wachten. Een diepte pass van John op de diepgaande Dan lijkt dan al voor de 4-1 te gaan zorgen maar een goed mee verdedigende speler zorgt ervoor dat Dan niet rustig tot score kan komen en de keeper redt hierbij bekwaam.

Net voor rust komt Melderslo er weer razend snel uit en de speler weet de meeverdedigende John  en Wim in de luren te leggen en de inzet zorgt zelfs voor de 3-2 (30ste min). Dat is even een domper zo net voor rust.

In de tweede helft worden de plaatsen van Fons, Marc en Gerard  ingenomen door Erik, Herman en Coen . Met deze verse krachten wordt onze verdediging wat meer op scherp gezet. (Is ons trio leiders er toch niet gerust op?). De Bal is in het begin van de 2de helft dan ook veel in ons bezit maar nu is het voorzichtigheid troef. Een  van de aanvallen leidt tot een vrije trap aan de rand van de zestien en een uitgemeten voorzet van Dave zorgt ervoor dat wederom Jos met het hoofd kan afwerken en de 4-2 (46ste min) op het bord zet. Als even later  Erik na het neerhalen van Jos ook nog een Penalty verzilverd is het 5-2(60ste min)  en lijkt de wedstrijd gespeeld. Bas denkt er het zijne van en wil het slot op de deur gooien door Ruud (die net een pijnlijk trap op zijn voet kreeg) te wisselen door Marc er als verdediger bij te zetten en John een linie naar voor te schuiven. Maar Melderslo geeft zich nog niet gewonnen en krijgt een goede kans maar de spits is niet gelukkig en weet zelfs niet hoe het mogelijk is dat Jeffrey er wederom voor zorgt dat hij niet kan scoren. Dan is het toch weer onze beurt en Dan weet de aanval van de dag bij de tweede paal met een hard schot binnen te werken 6-2 (65ste min). Het einde van de wedstrijd is in zicht als Melderslo er weer gevaarlijk uitkomt en via een hoge bal Jeffrey proberen te passeren maar ook nu weet hij er zijn vingers tegenaan te krijgen en tikt hij de bal tegen de paal, nu is echter een speler van Melderslo er als de kippen bij en kan de eindstand op 6-3 (66ste min) bepalen.

Wederom een prachtige wedstrijd voor de vele toeschouwers!