RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Feestelijk einde van het seizoen

Geplaatst op: 30-05-2022 - 687 keer gelezen

Door: Herman Korsten

De laatste wedstrijd van het reguliere seizoen zit er op! Na afloop zal de afsluitende feestavond plaatsvinden. Die belooft, gelet op de tweejarige voorbereiding en de vele aanmeldingen, een groot succes te worden. Maar eerst eens  de wedstrijd tegen onze Brabantse gasten zien te winnen.

Leiders Ruud en Fred hebben hiervoor in eerste instantie maar één reserve ter beschikking en met de invallers Ton en Fer mag dat verder geen probleem zijn. We spelen vandaag op het hoofdveld voor een goed gevulde tribune.

Dave, Rens, Tom, Rob en Ruud vormen de solide verdediging, op het middenveld de creatieve geesten  Fer, Ton en Mathijs en voorin zorgen Danny, Henk en Thei voor het nodige gevaar. Patrick mag het eerst toekijken. Pascal zorgt dat de spelregels worden toegepast met hulp van Peter.

De wervelwind van de vorige week zien we in een afgeslankte vorm in de beginfase terug met als resultaat een mooie aanval over rechts via Rens en de voorzet van Ton die direct tot een doelpunt wordt omgezet door Mathijs. We zijn net 3 minuten bezig! De oranje-zwarten dicteren de wedstrijd en de Boys zijn tot verdedigen veroordeeld. Na een kwartier zien we pas iets wat op een aanval lijkt. Direct als antwoord hierop een mooie aanval met een bal die panklaar wordt neergelegd op zo’n 15 meter van het doel voor Henk. We zien een fraai fragment oude glorie als hij met buitenkantje rechts de bal onhoudbaar voor de keeper rechts bovenin inschiet. 2-0. Hij krijgt gelijk een publiekswissel. De tegenstanders weten het bijna tot rust droog te houden maar dan helpen ze een handje en Danny is niet op eigen succes uit. Hij stelt de ingevallen Patrick in de gelegenheid nog eens te scoren. Ondertussen is Henk weer binnen de lijnen voor Ruud, die een pauze nodig heeft. Die mag weer de wei in nadat Thei vastloopt. Enkele minuten voor rust is het weer Mathijs die een tweede voorzet van Ton weet af te ronden. Ton zelf treft slechts de paal zodat we met een duidelijke 4-0 gaan voorsprong gaan rusten.  

Na rust zal Ruud toch moeten opgeven en Erik vervangt hem. Olympia Boys heeft de tactiek wat aangepast en ze maken het ons moeilijker door hun compact spel en we trappen vaak in hun buitenspelval. Het krachtverschil blijft en we zien een afgekeurde treffer van Henk en een goede kans voor Danny. En dat Mathijs ook maar een gewone speler is laat hij zien als hij vrij voor de keeper niet weet te scoren. Dat mag Henk ook eens proberen maar de lange sprint kost hem alle energie waardoor het slappe rollertje achter een paardenbloem blijft hangen. Van Olympia Boys zien we aanvallend niet meer als een hoekschop. Een waar spektakelmoment als de keeper de eerste en tweede poging met wonderbaarlijke reflexen weet te keren en de bal met een boog uit het vijfmeter gebied ketst, over Mathijs heen. De moeilijkste kans benut hij wel en dan  nog wel met een puntgave omhaal! Deze 5-0 is de eerste treffer in de tweede helft met nog maar kort te gaan. Tom heeft nog energie voor alle andere 10 en trekt na toestemming vanuit de zijlijn, ten strijde. Hij heeft oog voor medespeler Patrick die de 6-0 eindstand mag binnenschieten.

Hoezo laatste wedstrijd? Er volgt  nog een toetje en wel tegen Wassenberg euver de päol op 18 juni.

Misschien zijn er nog plaatsen vrij in de touringcar. Wees er snel bij!