RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


FUSION HAAAA!

Geplaatst op: 13-10-2020 - 1268 keer gelezen

Door: Rutger van Knippenberg

Zondagochtend 8 uur, onze trainer en vlagger drinken gezamenlijk een tasje thee, melken de geiten en eten een lekker frikandelbroodje vers uit de oven, mmmm smikkelen geblazen. Na nog even samen wat in elkaar gesjoesterd te hebben gaan ze richting het sportpark. Daar staan zijn mannen alweer voor hem klaar, behalve Yordi. Djordy komt helaas net om 11:16u het sportpark op lopen en u weet net als ik wat dat betekent. Sjordie wist dit laterna ook. Afijn!

De shirtjes en broeken hangen en liggen klaar voor de mannen van 't veerde! En de beats galmen door het lokaal. Vandaag tegen DFO '20 7 de nummer laatst op de ranglijst, maar dat is geen reden tot lui achterover hangen. Ook niet voor Joardy.

De opstelling is als volgt;

Onder de lat:
Rob Verkoelen

In de achterhoede:
Yorrick N, Loekie T, Rick 'd'n Beitel' van Luijten en good ol' Bart Winkelmäöle

In 't centrum:
Collin van den Betula pubescens
Loek Kivits van Ad en Annie
Gelegenheids-Captain Turbo Tonnie

Voorhoede:
Martijn van den Betula pendula
Nino 'de om- erin en aflegger' Sarkol
Dean Knifemakers

Warmhouders van de houten planken in de dugout:
Thijs Bex, Mark Bex, Jarno Bex, Rutger van Knippenberg en Dyordee Adams.

Goaltune instarter en motivational speaker:
Jos Frenken

Vlagger:
Coen van Luijten

Met een indrukwekkende en vooral imponerende opkomst kwamen de oranjehemden het veld opgelopen, de tegenstander was duidelijk van zijn à propos. Onze eigen omroeper Mark 'The Voice of an Pidgeon in Wintersleep/Omroeping is my life' Bex neemt de opstelling door van zowel RKSVN 4 als DFO '20 7. De fluit werd ditmaal in het mondje genomen door niemand minder dan onze eigen BN'er (Bekende Neerenaar) Rens 'stem lijst 6 nr 17' Ramaekers!

Vanuit het aftrapje werd het balletje diep gespeeld op onze spitsjes. Hieruit ontstond helaas geen kansje. Na pakweg 8 minuutjes krijgen we het eerste echte kansje. Daan, ons mannetje voorin krijgt het balletje in zijn voetjes gespeeld en hij draait weg bij zijn tegenstandertje. Het schotje gaat net naast het goaltje. Het keepertje is gewaarschuwd.

Voor de rest valt onze Djordee bijna in slaap op de bank van het enigszins gezapige spel dat voor zijn ogen afspeelt. Totdat daar in de 20e minuut onze gelegenheidskapitein der oranjehemden, de bal voor zijn voeten krijgt van de keeper. Die ook nog eens zijn goal uit is. Koud kunstje voor onze grijsaard. 1-0.

Nog geen 5 minuten later is het weer raak door Mr. Noodles, die de bal heerlijk aangespeeld krijgt door Nino. En wat een beauty! Geweldig! Prachtig! Wonderbaarlijk! Vol op de pantoffel in de rechterhoek waar lat en paal elkaar kruisen. Een uitbundig gejuich volgt! 2-0 Vervolgens wordt er
tot aan de rust weinig meer gecreëerd en zijn de kansen aan beide kanten minimaal.

In de rust blijven Collin en Nino even aan de kant na een prima 1e helft om the one and only Captain Mark en onze Jordi ook aan hun speelminuten te laten komen. Captain Mark's eerste balcontact is er gelijk ook een om over naar huis te schrijven. Van veld 2 zo op de Napoleonsbaan, Haelense kracht zeggen de geleerde.

Ook Thijs en Rutger mogen hun krachten laten zien en vervangen Daan en Yorrick die ook niet meer de jongste zijn.

In de 68e minuut is het dan toch weer een keer raak. Jaja, met aanvoerdersband om maakt hij het toch weer waar, Captain Mark, weliswaar een intikker, maar ook die tellen mee. 3-0

We krijgen alsmaar meer ruimte om ons spel te spelen van de zwarthemden uit Hunsel, Grathem, Ell, Kelpen en Oler. Die ruimte krijgt ook onze bink vanne Kink, die kans na kans na kans na kans spijtig genoeg niet weet te verzilveren.

Maar na een wissel op het middenveld waar ons jong talent Collin nog even aan mag poten ontstaat er in de 80e minuut een waar tikkie takkie moment tussen de broers van den Berken. Afgerond ditmaal door de jongste van de 2. Bam! Paw! Kablem! Zo in de kruising!! 4-0 Dit is uiteindelijk ook de eindscore van deze waarschijnlijk laatste wedstrijd van het jaar. Een ontzettend fijne wedstrijd van 2 leuke teams. Met een stem-waardige arbiter. #StemRR
Wij op nummer 1 voor nu, we zullen zien wat de tijd brengt en of we nog voor het kampioenschap kunnen blijven strijden!

P.S. Zie bijgevoegde foto's en video's voor een sfeerimpressie van RKSVN 4.