RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


FC Maasgouw veteranen te sterk

Geplaatst op: 06-04-2015 - 704 keer gelezen

De wedstrijd in Thorn is naar voren geschoven en op vrijdagavond vindt een halve lichtwedstrijd plaats op een prima bespeelbaar veld. Het wordt een open wedstrijd tegen een  goede tegenstander die over die de gehele wedstrijd gezien, de kansen beter weet te benutten. Onze eindspurt kan dat niet meer goed maken.  

De startopstelling van ons leiderstrio:
Stefan, Thei, Rob G., Erik, Gerard, Herman, Dave, John, Joost, Maurice, Danny
Reserves: Rich en Coen  
Assistent scheidsrechter: Peter.

Direct na begin zijn er kansen over en weer, een strijd tussen twee stijlen. Wij vanuit de achterste linies proberen op te bouwen maar eenmaal over de helft wordt het te druk en kunnen onze spitsen niet bereikt worden waardoor al gauw “de lange bal” wordt gehanteerd. Dit werkt vandaag niet, ook al omdat het veld vrij klein is voor het gebruikelijke spel van Maurice en Joost. Het is gemakkelijk verdedigen voor de blauwwitten en ze kunnen dan snel omschakelen. Hoewel ze met twee spitsen spelen zijn er op het juiste moment voldoende collega’s mee om voor veel gevaar te zorgen. Ook de individuele klasse van de spitsen zorg voor de nodige hoofdbrekens. Als een van hen voor de derde keer naar binnen mag komen en uithaalt, heeft Stefan geen kans en staan we met 1-0 achter. Zelf krijgen we ook hele goede mogelijkheden maar o.a. Maurice en Joost missen. De snelle omschakeling blijft dreigend ondanks enkele omzettingen achterin bij ons.  

Tot rust is de schade beperkt gebleven tot één tegentreffer maar heeft de Thorn-Wessemcombinatie dus ook enkele malen veel geluk gehad. Gerard en Herman komen na rust niet meer terug. Er zijn kansen voor Joost die zijn inzet nog net door de keeper via de paal verijdeld ziet maar het is FC Maasgouw dat de 2-0 scoort. Rich heeft nog pech dat zijn slim tikje uit een hoge voorzet, net naast het doel verdwijnt. Ondanks onze inspanningen en goede wil is het weer onze tegenstander die beter raad weet met de kansen. De eerste inzet wordt nog prima gered door Stefan maar tegen de rebound is hij kansloos. De 3-0 achterstand is dan wel geflatteerd maar als je zelf niet scoort…. Er wordt zelfs verzuimd om ons de genadeklap te geven. We blijven echter vechten voor een beter resultaat. Danny vindt na meerdere afstandspogingen eindelijk een gaatje en tekent de eretreffer aan. Even maakt Rich het weer spannend. Met een droge, onhoudbare knal maakt hij de 3-2. Maurice krijgt nog een kansje maar daarna is het vuur er uit.  

“Het had net zo goed 5-5 kunnen zijn” is het treffende commentaar van de FC Maasgouw coach met Neers bloed, na afloop. We laten het Paasweekend er niet door bederven.

Poule: De emotionele speler die verklaarde met pijn in zijn hart te scoren, en zo af te zien van persoonlijk gewin in de poule,  ten gunste van het team belang (snik-snik), heeft zich met dit charmeoffensief, behoorlijk vergist. Maar zijn voorspelling van 1-3 (vóór ons dus), is wel een teken van vertrouwen in zijn eigen team.