RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Expeditie Someren

Geplaatst op: 09-11-2015 - 626 keer gelezen

Van de geplande uitwedstrijd tegen SVC2000 werd al in een vroeg stadium bekend dat deze niet door kon gaan vanwege personele problemen in Maasniel. Gelukkig beschikt Gerard over een groot netwerk en weet hij nog Someren te strikken. We vertrekken een kwartier eerder want we moeten de hele Peel doorkruisen om Sportpark ‘de Potacker’ te bereiken. We zijn onder de indruk van de club met  1.100 leden en de drukte die er heerst . Of we dat ook zijn van hun veteranen?

Pierre leest vooraf de opstelling voor die hij met Har uitgestippeld heeft:
Jeffrey, Henk, Niels, Ruud B., Maurice J., Thei, Jos, Herman, Maurice V., Ruud vS, Fons.  
Reserves: Erik, Wim en Gerard.
Assistent scheidsrechter:  Gerard, Niels, Henk

Voor de tweede maal dit seizoen mogen we op een kunstgrasveld spelen. De meningen zijn verdeeld maar men hoort steeds meer positieve geluiden. Het antwoord op de eerder gestelde vraag of we onder de indruk zijn in het veld is NEE!. De eerste de beste aanval is al raak. Jos wordt met een steekbal door Ruud vS. bediend, speelt fraai de keeper uit en fopt ook nog een terug gesnelde verdediger, voor dat hij afrondt. Met de aftrap hebben ze even balbezit maar na bal herovering ligt onze tweede al in het netje. Dit keer via de rechterzijde waar Fons Maurice aanspeelt die goed blijft wachten tot de keeper in zijn schijnbeweging trapt en hem daarna kansloos laat. 2-0 Binnen 5 minuten!  De rest van de eerste helft kenmerkt zich door veelvuldig balverlies door te kort spel, verkeerd inschatten van balsnelheid en buitenspel lopen. Van de toch goede kansen is de beste nog voor Maurice. Een soortgelijke kans als bij zijn eerste treffer, maar moet nu direct uithalen waardoor de keeper wel kan redden. Van de Somerense aanvallers valt weinig tot niets te vrezen. Back Henk schuift door naar linksbuiten als Fons uit moet vallen, Erik neemt de plaats in de verdediging over. Samen met Niels, Ruud en Maurice wordt er niets weg gegeven. Een verdiende voorsprong maar te lage voorsprong met rust.

De thee zorgt voor enige bezinning. Wim wordt voor Niels gewisseld en de opstelling wordt hierop aangepast. Net als de eerst helft komen we zeker aan 65% balbezit en er wordt keurig rondgespeeld. Door meer over de vleugels te spelen creëren we veel ruimte en lijkt het of we steeds met een man meer zijn. Er moeten gaten vallen en het is Ruud B. die hiervan profiteert. Hij kan geheel vrij door het midden opstomen en afronden. 0-3. Verschillende kansen krijgen we om de voorsprong uit te bouwen maar de afronding laat te wensen over. Het spel gaat nu goed op en neer en Someren gaat de aanval opzoeken mede doordat wij massaal aanvallen kunnen ze sneller schakelen door ons 1:1 spel. Jeffrey had de eerste helft net zo goed in de kantine kunnen gaan zitten maar nu hebben we hem toch even nodig bij een corner en als er even later een verdekt schot naar de beneden hoek wordt afgevuurd. Geen paniek, dit wordt vakkundig afgewerkt.

Hier na een fase met een negatieve rol voor uw reporter. Een aantal waardeloze hoekschoppen van zijn voet en het missen van de grootste kans van de wedstrijd. De fraaie aanval en voorzet op maat van Thei, hadden beter verdiend! Laat in de wedstrijd komt de 0-4 er toch nog als Maurice binnen de 16 met een armklem wordt verhinderd om te scoren. Dit is niet toegestaan in onze sport en de goed leidende scheidsrechter wijst terecht naar de stip. Erik is een zekerheid voor deze klus en bepaald de eindstand. Henk haalt net niet de eindstreep en Niels moet nog even aan de bak.

Na het nu al legendarische Oktoberfest terug naar de dagelijkse praktijk met een degelijke en verdiende  overwinning in een sportieve wedstrijd. Volgende week wacht ons de derby tegen Kessel.