RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Expeditie Peel & Maas geslaagd

Geplaatst op: 28-08-2017 - 755 keer gelezen

P&M Veteranen Toernooi                Datum    : 26-08-2017

Vorig jaar waren we voor het eerst uitgenodigd bij dit verbroederingstoernooi van de verenigingen in de buurgemeente Peel en Maas. Sportief gezien toen  een deceptie in het tropische Meijel.
 In het begin van de week nog lichte paniek vanwege het schijnbaar geringe animo en de afmeldingen maar het lukte uiteindelijk toch om met een representatief team aan te treden, 12 inclusief Fer. Op de jaarvergadering werd vrijdag nog de deelname ter discussie gesteld en verdere deelname hangt af van vandaag!  Het antwoord volgt.

De omstandigheden zijn perfect als we per fiets vanaf Manelust vertrekken en even Pierre oppikken net voor de Col de Kappertsberg.  De tocht wordt als warming-up gebruikt en dat zal zijn vruchten afwerpen. Als we arriveren in Egchel zijn Henk en Dave met de materialen gearriveerd en kunnen we aan de koffie met vlaai, een traditie bij dit toernooi.
Organisator Egchel heeft groots uitgepakt met een springkussen, barbecue en later nog DJ Matje en er heerst een zeer relaxte sfeer. Zelf doen ze met twee teams mee waardoor er in totaal 12 teams strijden in twee poules om de wisselbeker. Het zijn steeds zeer intensieve wedstrijden van 12 minuten en het doorwisselen is geen overbodige luxe.

Tegen Kessel starten we wat onwennig maar winnen we verdiend. Koningslust was ook te pakken maar doordat we op achterstand kwamen slaagde de inhaalrace slechts voor een deel. Tegen Helden precies omgekeerd en komen we er met het gelijkspel goed vanaf. De wedstrijd tegen Egchel B, de latere toernooiwinnaar, biedt kansen op winst waardoor we hen van de toppositie kunnen stoten, maar het blijft helaas 0-0. Tegen MVC’19 de zelfde uitslag.
Ongeslagen, maar met  7 punten té weinig voor de prijzen, kunnen we gaan douchen. We zijn tevreden en hebben het zaterdagveteranenvoetbal in Leudal goed vertegenwoordigd.

Deelnemers: Dave, Stefan, Henk, Erik, John, Wim, Rich, Niels, Fer, Thei, Herman en Fons.
Van de staf waren Peter en Pierre erbij.

Uitslagen poulewedstrijden:
Kessel,  1-0 winst, doelpunt Thei
Koningslust, 1-1, doelpunt Niels
Helden, 1-1, doelpunt Niels
Egchel B, 0-0
MVC ’19, 0-0

Poulewinnaar Egchel B wint uiteindelijk de finale van RKMSV en is voor de tweede opeenvolgende keer de winnaar.  Het warme weer en de inspanningen hebben veel dorst veroorzaakt en we kunnen daarom voorlopig niet naar huis. DJ Matje vermaakt zich prima en het is reuze gezellig. Pierre die er op de heenweg flink doorheen zat en met de tong op de knieën arriveerde wordt door een koppelaar op het amoureuze pad gestuurd. Zolang de koppelaar zelf in de buurt is, een kansloze zaak. Maar wie weet hoe het afgelopen is want mee naar huis gaan met het peloton was er niet bij. En wie heeft de tas van Fons gevonden?

Het antwoord? Ja, meedoen! Alle collega’s zijn het er over eens dat het een zeer geslaagde deelname was en zullen ook volgende keer graag meedoen. Wellicht dat de thuisblijvers nu overtuigd kunnen worden.