RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Ex-VVV'er op sollicitatiegesprek bij RKSVN Veteranen

Geplaatst op: 01-11-2017 - 725 keer gelezen

De wedstrijd tegen Eindse Boys staat vandaag op het programma een van de ploegen waar we vorig jaar een nederlaag tegen pakten. Maar nog voordat de opstelling van vandaag bekent gaat worden gemaakt word er op de kleedkamer deur geklopt door bestuurslid Herman die even onze aandacht vraagt. Voor ons staan Bas Keltjens en ex-VVV'er Maurice Graef, ze komen aandacht vragen voor het project wandelend voetbal. Een initiatief van Sportimpuls Neer. Ze vragen aan ons of de actieve en rustende leden van onze club hiervoor interesse hebben? Maurice biedt zelfs als wederdienst aan om een keer mee te willen voetballen. Open onderstaande hyperlink en men krijgt uitleg over het wandelvoetbal. https://www.facebook.com/RKSVN/videos/1575686195803680/ Voor aanvang van de wedstrijd blijkt dat er wel genoeg animo te zijn voor het Halleturnier in Wassenberg.

Dan volgt de opstelling voor vandaag
Achter: Dave, Rob, Eric, Wim en Ruud B. Midden: Theo, Naard en Fer Voorin: Maurice V. Rich, en Joost.
Reserve: Danny, John T, en Marcel.
Scheidsrechter vandaag: Pascal. Grensrechter, Danny, Naard en Stefan.
Bas vraagt nog aan Naard naar de tactiek die Eindse Boys zal hanteren vandaag. Maar de trainer van de Nederweert Eind laat weinig los over hun Veteranen. Dan snel naar buiten de kou in waar de Boys al 20 minuten warm lopen op het veld.

Pascal fluit voor de aftrap en wij zijn direct los en er volgen verschillende mooie aanvallen op het vijandelijke doel.
Na een minuut of vijf is het dan raak als een aanval over links voorgezet wordt en Maurice een handig blok zet voor Joost die keihard de bal in het doel jaagt. Eindse Boys denkt nog aan een vrije trap voor hen maar Pascal wijst toch naar de middenstip 1-0 voor ons door een snelle treffer. De tegenstander past zich nu aan en trekt zich met 9 man terug voor eigen doel. Fer, Theo en Naard zijn constant aanspeelbaar door het vele loopwerk wat ze op het middenveld laten zien. Zelfs Rich loopt veel voor zijn doen en combineert vrolijk mee met de rest. Hun spits staat eenzaam op een eiland en ze komen helemaal niet in de buurt van onze keeper Dave. Daar staat wel tegenover dat wij ook geen opening meer vinden in hun 9 mansverdediging. Joost haalt nog enkele malen de achterlijn maar zijn voorzetten vinden geen medespeler die kan afronden. Afstandschoten van Rob, Naard, Eric en zelfs een omhaal van Theo missen doel of worden gepakt door de uitstekende doelman van de Eindse Boys. Kopballen belanden op de paal en de corners worden meestal afgeslagen door de grote kerels van de tegenstander. Wat er ook geprobeerd wordt de bal wil er gewoon niet in.

Pascal fluit voor de rust en we gaan lekker de warme thee drinken en nemen de tactiek door voor de 2de helft. John komt in het elftal voor Naard en Danny gaat voorin voetballen voor Rich. Marcel besluit om ook lekker te gaan douchen samen met Rich.
Naard kan gaan vlaggen voor de 2de helft en is beschikbaar als er nog iets mocht gebeuren.

En er valt de 2de helft van alles te zien en te beleven want snel genoeg is Eindse Boys zo brutaal om vrij over links voor Dave te verschijnen maar hij ranselt de bal uit het doel ten koste van een corner.
Wat volgt is dat er nu toch enige druk komt van de tegenstander en voor ons komt er voorin iets meer ruimte.
Rob, Wim Ruud en Eric moeten nu verdedigend toch nog aan de bak wat de 1ste helft helemaal niet het geval was.
Een schot van Danny wordt weer gekeerd door de keeper en Danny grijpt naar zijn hamstrings maar kan de wedstrijd toch nog vervolgen. Dan is het de beurt van Rob die uit voorzorg toch naar de kant komt en gewisseld wordt voor Naard die de plaats inneemt van John die nu samen met Eric het centrum vormen. Stefan gaat de honneurs waarnemen aan de andere kant van het veld en gaat Pascal assisteren. Een korte corner van Fer samen met Naard zorgt ervoor dat de bal bij Maurice terecht komt en die nu wel een gaatje vindt en de bal is onhoudbaar voor de keeper. Eindelijk 2-0 na een mooie aanval. Danny waagt nog een schot op doel maar nu is het toch einde verhaal voor hem en hij valt ook uit. We hebben geen wissels meer en gaan met 10 man de strijd verder aan. Er komt nu nog meer ruimte voor ons want Eindse Boys geeft zich nog niet gewonnen. Dan is er plots een uitval en de bal wordt hoog voorgezet vanaf links en Joost kan beheerst afronden. 3-0 Theo krijgt nog een geweldige kans maar hij lepelt de bal van dichtbij over het vijandelijke doel. De duisternis valt in en Pascal besluit dat de 70 minuten voetbal voor ons dit weekeinde erop zitten. Rob zal evenals Naard nog aan de bak moeten met hun 1ste elftallen om de punten binnen te halen, succes heren. Het was vandaag beslist geen wandel voetbal er zat beweging in het voetbal wat we vandaag hebben gezien, de nederlaag van de vorige keer hebben we vandaag rechtgezet. Volgende week weer een thuiswedstrijd dan tegen het Maasgouw van Harry Verstegen.

Gauw douchen en dan nog even de kantine induiken en genieten van een goed getapt pilsje van onze Theo B.
Zingen voor Danny die er als jarige nog eentje weggeeft en een potje dobbelen voor de prijs die altijd goed verzorgd wordt door Ruud S.