RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Even voorstellen; hoofdtrainer Marcellino Jejanan

Geplaatst op: 21-09-2019 - 2027 keer gelezen

Sinds dit seizoen is Marcellino Jejanan de hoofdtrainer van RKSVN. Met de competitiestart voor de deur, stelden wij hem een aantal vragen.

Even voorstellen…
Ik ben Marcellino Jejanan, en ben van Molukse afkomst. Daar ben ik trots op. Ik kom uit een gezin van 10 kinderen, ben getrouwd met Daisy (samen vanaf 1994) en we hebben 2 kinderen (zoon van 21 en dochter van 18). Ik ben werkzaam bij Geelen Counterflow en woonachtig in Roermond.

De voetballoopbaan van Marcellino>
In de jeugd heb ik bij FC Twente gespeeld, waarna ik op 15-jarige leeftijd naar Limburg ben verhuisd. Hier ben ik toen bij RFC gaan voetballen. Vervolgens heb ik van mijn 17de tot 19de in het 2de elftal van VVV-Venlo gespeeld.  Na een zware knieblessure ben ik terug gegaan naar de amateurs. In het eerste jaar ben ik hier gelijk kampioen geworden met Buchten, in dit team speelde ook mijn broer. Van daar uit heb ik in verschillende standaard teams gespeeld, van de 1ste tot de 4de klasse. Vervolgens heb ik 5 jaar in Duitsland gespeeld, in de ‘bezirksklasse’ (vergelijkbaar met 3de / 4de klasse in Nederland).

Na mijn trainersdiploma gehaald te hebben, heb ik o.a. 10 jaar de jeugd van SC Leeuwen getraind (van F-jes tot D1, met de D1 wonnen we de KNVB beker). KSV Horn is de eerste club waar ik als hoofdtrainer actief ben geweest; hier heb ik 5 jaar getraind & hebben we 1x de nacompetitie gehaald en zijn we 1x kampioen geworden. Vervolgens ben ik trainer geweest bij Altweerheide (1 jaar), SVC 2000 (A1, 1 jaar), RKAVC (1 jaar, nacompetitie) & MBC (2 jaar, 1ste jaar nacompetitie). Het afgelopen jaar had ik eigenlijk een sabbatical gepland, maar werd ik door KSV Horn benaderd om het 2de trainen. Normaal zou ik dit niet doen, maar omdat ik er eerder 5 mooie jaren heb gehad.. Het is een heel mooi jaar geworden, we hebben het kampioenschap behaald!

Begon het weer te kriebelen om als hoofdtrainer aan de slag te gaan?
Ik miste de spanning en stress, en ook vooral de beleving om een 1ste team trainen. Toen kwam RKSVN op mijn pad; ik dacht dat is een mooie uitdaging en een club die altijd hoog heeft gespeeld.

Wat is je eerste indruk bij RKSVN?
Een hechte club waar het samenhorigheidsgevoel erg hoog is. De beleving is groot om iets te willen leren en de spelers willen echt beter worden. Wil je iets organiseren, staan er altijd mensen/spelers klaar om het te regelen. De doelstelling van de club is om weer mee te gaan doen in de regio en een stapje hoger te zetten met het 1ste team. Ik ben een trainer die gaat voor prestaties en altijd wil winnen, dat draag ik ook uit aan mijn spelers. Maar, natuurlijk is het ook heel belangrijk dat iedereen plezier heeft in het voetballen.

Wat zijn je verwachtingen voor het komend seizoen?
Als je mij goed kent, dan wil ik altijd het hoogste halen tijdens de competitie. Als trainer wil je alleen maar prijzen winnen, en ik doe er alles voor om dat te bereiken. Ik vind het belangrijk om spelers beter te maken, vaak door kleine dingen tijdens een training of wedstrijd. Iedereen heeft zijn sterke en zwakke punten, daar kan je aan werken en zo wordt je beter (en dat telt ook voor de trainer).

-------------------------------------------------------------------------

Redactie: Na een goede voorbereiding van zowel RKSVN 1 als RKSVN 2 (beide teams zijn namelijk door in de beker), begint nu het echte werk. RKSVN 1 & 2 starten de competitie op zondag 22 september beide met een uitwedstrijd. Het 2de speelt uit tegen Grashoek (12:15u) , het 1ste speelt in Swolgen tegen Sporting S.T. (14:30u).