RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Even voorstellen!

Geplaatst op: 28-10-2020 - 2081 keer gelezen

Het nieuwe seizoen ligt helaas alweer stil, maar tijdens deze korte periode van voetballen zagen we een paar nieuwe gezichten op de Neerse velden verschijnen. Zo maakte Ramon van Ratingen, Wesley Saelmans, Pim Geelen en Mark Bex de keuze om de overstap te maken van RKVV Haelen naar RKSVN. Dat drie van de vier de liefde in Neer hebben gevonden speelde niet mee in hun keuze voor RKSVN. Maar wat dan wel?
 

De overstap

Dat Neer geen onbekend terrein is voor deze Haelense mannen dat blijkt wel. Zo drinken ze regelmatig een biertje bij Tinus en Joerie, staat de een zijn broer aan te moedigen langs de lijn bij RKSVN en gaan de andere langs bij de ‘schoonfamilie’. Daarnaast bestaat hun vriendengroep voor de helft uit Neerse mannen. Sinds de jeugd spelen ze al bij RKVV Haelen, maar afgelopen seizoen ontstond het idee om met de vriendengroep een team op te richten. De helft van de vriendengroep speelde in Neer en de andere helft in Haelen. De mogelijkheid om een vriendenteam op te richten in Haelen was er niet. Pim, Wesley en Ramon sloten daarom aan bij het zesde van RKSVN. Mark wilde eerst een keertje meetrainen in het team van zijn broer. Maar na één training was ook voor hem de keuze snel gemaakt. Op 27 juni om 16.00 uur schreef hij zich in, nog net op tijd om het teamfeest mee te pakken. “Hij is een fantastische toevoeging aan het team”, aldus coach Rick Luijten.

Onderdeel van de club

Dat ze in een ander team voetballen wil niet zeggen dat ze elkaar niet zijn tegengekomen tussen de lijnen. De afgelopen maanden trainden Pim, Wesley en Ramon gewoon iedere woensdag met het vierde mee. Ramon vertelt: “Je voelt je welkom bij RKSVN. Niet alleen in je eigen team, maar ook bij andere teams. Omdat het zesde niet traint sloten wij elke week aan bij de trainingen van het vierde en dat kan gewoon! Je voelt je betrokken en dat motiveert juist weer. Je hoort niet alleen bij een team, maar je bent onderdeel van de club”. Dat alles weer is stilgelegd betekent voor Mark wel dat hij met etenstijd weer netjes bij moeders aanschuift op zondag. Dit zat er de afgelopen maanden niet in. Dan was het altijd nog veel te gezellig in de kantine, waar alle teams bij elkaar kwamen om het eerste elftal aan te moedigen. En natuurlijk werd er vaak genoeg naar de bar gependeld voor een koud glas bier. Wel was het nog wat onwennig om iedere zondag op de fiets richting het sportveld te vertrekken, maar ook dat went vanzelf.

Punten in Haelen

Een aantal weken geleden stond de vriendschappelijke wedstrijd tegen Haelen 4 op het programma. Het mocht dan wel een vriendschappelijke wedstrijd zijn maar dat maakte de strijdlust zeker niet minder. Dit keer waren de rollen een keer omgedraaid en sloot Mark aan bij het zesde om het team te versterken. Helaas heeft dit niet mogen baten, want Haelen 4 nam de winst mee naar huis. Het niveauverschil (vorig seizoen Haelen 2 en nu RKSVN 6) valt ze nog reuze mee. “Natuurlijk merk je een verschil in niveau, maar dat is geen probleem”, zegt Pim. “Nu kan ik belangrijk zijn in het zesde van Neer in plaats van dat ik mee kan in het tweede van Haelen”.

Na vier wedstrijden wist het team van Mark (RKSVN 4) de koppositie te pakken met 10 punten. Het team van Wesley, Ramon en Pim (RKSVN 6) wist helaas niet van de akelige 0 punten af te komen. Laten we hopen dat het seizoen kan worden hervat, zodat hier nog verandering in komt.