RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


RKSVN 4 nog niet helemaal wakker

Geplaatst op: 29-09-2021 - 723 keer gelezen

Door: Ton Scheres

Waar RKSVN 4 in de voorbereidende potjes tegen het 3e, 6e en 5e glansrijk de titel en bijbehorende €150,- wist binnen te harken stond vandaag de eerste echte krachtmeting op het programma. SVC 2000 ‘wie good zou het 1e van die zeen’ was de tegenstander. Leider Rick had deze week de grootste moeite gehad om een representatief elftal op de been te brengen en dan moest onze private Jos ook nog bij het 3e uithelpen. Op de reservebank hadden we enkel Loek die een nachtje niet had geslapen en de van een blessure teruggekeerde Lars. De 11 op het veld wisten wat hun te doen stond… 90 minuten voetballen. Helaas was het net gisteren de dag nadat er weer geknuffeld en gekust mocht worden en stonden niet alle oogjes even ver open deze ochtend.

We trapten af in de volgende opstelling:

Doel: Rob
Verdediging: Thijs, Jack, Rick, Bart
Middenveld: Ton, Collin, Mark
Aanval: Jordy, Nino, Martijn

In de 1e helft gebeurde niet zoveel. Wat kansjes over en weer, maar beide keepers wisten hun doel schoon te houden.

In de 2e helft kon Loek het niet langer aanzien en kwam hij de moegestreden Rick vervangen. Dat het beter moest was wel duidelijk. Het eerste kwartier na rust ging het stukken beter, maar ook nu lukte het ons niet om het netje te laten bollen. Tot het moment dat Rick vanaf de kant besloot om ons jonkie Collin in de spits te zetten en met een prachtige knal vanaf een metertje of 25 strak in de kruising maakte hij deze tactische meesterzet helemaal waar.

Helaas wist SVC binnen een minuut met een prachtige kopbal Rob te verschalken. Het zou ons toch niet gebeuren dat we puntverlies gaan oplopen in onze eerste competitiewedstrijd? Een combinatie uit het boekje tussen Nino, Ton en Jordy zorgde er echter voor dat die laatste de 2-1 kon binnenlopen. Even daarna dacht Ton nog even Collin na te doen, maar de bal belandde op de kruising in plaats van erin. Met nog een minuut te spelen zou het toch niet meer mis gaan?

De verder goed leidende scheidsrechter besloot anders, een botsing tussen Jack, Lars en twee tegenstanders in de 16 meter werd een vrije trap buiten de 16 (?) en hoewel Rob zeker wist dat het muurtje goed stond paste de bal er toch langs (of ging hij door de beentjes van een zekere B. W.?). Dit bleek de 2-2 en direct hierna werd er afgefloten.

Een domper voor RKSVN 4, maar gelukkig heeft Lars volgende week bij de wedstrijd tegen Swalmen een verrassing waar we met z’n allen €117,- voor hebben bijgelegd en waar Loek de hele week naar mag raden…