RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Elf doelpunten!

Geplaatst op: 09-10-2017 - 762 keer gelezen

Een echte herfstdag vandaag, er is veel regen gevallen en de wind doet goed zijn best. Tijdens de wedstrijd blijven we wonderwel van zware buien gespaard. Het veld is goed bespeelbaar en tegen het einde van de wedstrijd hoeft de verlichting nog net niet aan. Tegenstander vandaag is een nieuweling in onze poule: de Bieslo veteranen zijn na(her) oprichting naar Neer gekomen om hun visitekaartje af te geven. We schatten ze overwegend “jong” in en bereiden ons voor op een zware middag. De opkomst aan onze kant  is magertjes door enkele late afmeldingen.

De leiding maakt bij monde van Pierre de opstelling bekent. Stefan, Thei, Rob, Erik, Wim verdedigen. Midden: Ruud, Maurice en Herman. Voor: Joost, Danny, Henk. Reserve: Fons en John T.
Scheidsrechter: Pascal  Kanters, assistent is de geblesseerde Dave.

Bieslo heeft de meeste last van plankenkoorts bij  deze eerste confrontatie en speelt vooral het kwartier na aftrap onsamenhangend waardoor het initiatief bij ons licht. De duels worden goed opgepakt en bijna allemaal gewonnen. De druk op het Bieslo-doel zorgt ervoor dat ze slechts aan verdedigen kunnen denken. Het duurt dan ook niet lang voordat de eerste treffer een feit is. Deze komt op naam van Danny, die de grootste plaag zal blijken voor de groenwitten. Er wordt goed gespeeld en steeds zijn er voldoende aanspeelmogelijkheden. De kansen komen er maar worden nog niet benut. Tot een corner van links door Henk. Ondanks dat de bal van richting wordt veranderd is Erik bij de tweede paal al in de lucht en kop snoeihard binnen. 2-0. Er zijn nog goede kansen voor Herman en Thei.  Bieslo heeft enkele zeer vaardige spelers die voor gevaar zorgen maar de lange weg naar ons doel biedt ons voldoende kans  om een tegentreffer te voorkomen, maar niet altijd. De 2-1 zorgt voor stabilisatie bij Beesel. Echter een snelle counter is ideaal voor Joost om de marge weer op 2 doelpunten te zetten. Herman moet geblesseerd het veld verlaten en Fons maakt zijn rentree nog. Stefan kent hoge bergen (goed voor inschietende tegenstander vliegen en klemvast onschadelijk maken) maar ook een diep dal. Bij de tweede tegentreffer gaat hij sierlijk  maar fataal, onder een stuitende hoge bal door. Door deze 3-2 lijkt het weer een wedstrijd te gaan worden en de rust komt ons erg gelegen.
Ondertussen is Henk licht verontwaardigd omdat zijn verzoek om te wisselen (hamstring!) niet herkent wordt terwijl de trouwe toeschouwers zich al vijf minuten afvragen waarover hij zich zo aan het opwinden is.  Feit is dat nog voor rust, de laat ingevlogen jeugdleider John, ook al vóór rust aan de bak kan.
Zonder wissels beginnen we tweede helft goed met flinke druk op het vijandelijke doel. John treft twee maal de paal. Een sterk kwartier zorgt ervoor dat we de zege veilig stellen: Danny met een venijnige uithaal en een vrije trap, waarbij de keeper niet geheel vrijuit gaat en Maurice. Het staat 6-2 en we verslappen iets waardoor de Beeselnaren nog een opleving krijgen. Het siert hun om in deze fase niet bij de pakken te gaan neerzitten. Ze worden beloond met hun derde treffer.  We hebben weer een antwoord via Joost, die zijn tweede scoort na een snelle uitval 7-3. Nog even een circustruck door John die al opstomend zich zelf tackelt en in één beweging weer op zijn benen terecht komt en mét bal weer gewoon weer verder gaat. Wie heeft dit toevallig gefilmd? Bieslo ziet nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Het slotakkoord is voor onze nieuwe topscoorder Danny, die de hoek uitzoekt en koel binnen prikt.   

Een sportieve wedstrijd zonder problemen voor Pascal en de 8-3 is niet geflatteerd gezien het speloverwicht en de gemiste kansen. Goed dat er ook eens een veteranenteam bijkomt en in Beesel  zal  het de volgende keer niet zo gemakkelijk worden.