RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Egchel veteranen vinden hun Waterloo

Geplaatst op: 17-11-2014 - 636 keer gelezen

Egchel is al twee jaar ongeslagen en dat wij hen de laatste nederlaag bezorgden (red.: 20 oktober 2012, 3-4) zijn ze niet vergeten. Het gaat vandaag echt ergens om en dat is te merken! Onze leiding presenteert een uitgedokterde opstelling en Bas bespreekt  uitvoerig de tactiek terwijl onze tegenstanders een serieuze warming-up maken.

Opstelling:  Jeffrey, Thei, Rob G., Erik, Coen, Roger, Jos, John T., Maurice V., Rich, Danny.
Reserves: Fons, Gerard, Ruud, Joost, Stefan.
Scheidsrechter: Pascal met assistenten Fons en Coen.

Een aftastende fase aan het begin van de wedstrijd met het nodige respect voor elkaar. Het combineren gaat ons beter af maar de buren zijn doortastender in het duel en de eerste kans is dan ook voor hen. Een lage voorzet wordt door Erik met gevaar voor een eigen doelpunt over gewerkt en de aansluitende lage corner kan door Jeffrey slechts met de voet worden gekeerd. Het is maar goed dat dit zo snel gaat en de bij de eerste paal geposteerde John zich niet verroert zodat de bal achter hem door en via de paal weer corner gaat. Uitstel van executie blijkt  want nu wordt de hoekschop ver achterin geplaatst waar een Egchelspeler met een prachtige volley in de kruising, het doelpunt van de maand maakt. Amper 5 minuten op de klok en al met 0-1 achter. En Bas had nog zo gewaarschuwd voor deze spelhervattingen!

Gelukkig zijn we er niet onder de indruk en de volgende aanval betekent al de gelijkmaker. De goed bewaakte Danny verrast door geen actie in te zetten maar steekt door naar de op links diep gaande Jos die op zijn beurt direct tegendraads inschiet richting tweede paal. Ook de keeper is verrast en het staat 1-1, de wedstrijd is ontketend. Vanaf deze fase zijn wij duidelijk sterker en zetten druk. Een goed afstandsschot van Rob is een moment waarop de sterke Egchel defensie wankelt. Dan volgen er enkele hoekschoppen van links die door John goed worden genomen. Éen hiervan wordt bij de eerste paal krachtig ingekopt door Jos en de verdiende 2-1 voorsprong  is een feit. Tot rust een zelfde beeld met veel druk van ons met enkele hoekschoppen en nog een goed afstandsschot van Roger dat helaas smoort in de mensenmassa in de zestien.

Na rust zien we Roger en Danny als wisselspeler terug, Coen als vlagger en Jeffrey en Thei  even later keurig gedoucht. Egchel heeft zich herpakt en speelt feller, het ongeslagen record is in gevaar en dit levert voor het veteranenvoetbal een ongekende (en misschien wel ongewenste) energie. Strijd en inzet hebben de overhand en we moeten hierin mee om niet overlopen te worden. Pascal krijgt het lastig en er wordt over en weer veel gepraat en kritiek geleverd. Uitblinker Jos wordt wel erg hard aangepakt en moet de strijd staken. Roger vervangt hem op de centrale middenveldpositie.  De spelhervattingen zorgen voor hachelijke momenten maar Stefan redt goed bij een kopbal uit een van serie Egchelse hoekschoppen. Bij een vrije trap heeft hij de hulp van de lat nodig waardoor het 2-1 blijft. Door de jacht op de gelijkmaker is er voor onze aanvallers meer ruimte en Joost kan zich  uitleven, resultaat levert het echter niet op net als enkele cornerseries.  Het ontlast ons wel waardoor de Egchelse energie niet alleen in aanvallen kan worden gestoken.  Roger moet het invallen met een spierblessure bekopen en Danny voetbalt het laatste kwartier voor hem.  De vermoeidheid slaat toe en daarmee de nauwkeurigheid. Dit is terug te zien in de passing en ook de duels wat enkele blessurebehandelingen oplevert. Er zijn nog redelijke kansen voor ons om de zege definitief veilig te stellen maar schoten van Erik en Maurice en nog een redelijke kans voor Danny brengen geen duidelijkheid.

Op basis van onze eerste helft een verdiende overwinning tegen een tot de laatste minuut strijdende Egchel dat de nederlaag sportief oppakt en trots mag terugkijken op een prachtige reeks van niet-verloren wedstrijden.