RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Eerste overwinning RKSVN

Geplaatst op: 20-09-2016 - 761 keer gelezen

Na twee nederlagen tegen Maarheeze en en RKSVO (Ospel) stond voor RKSVN gisteren de wedstrijd tegen Helden op het programma. Op papier een pittige tegenstander die volgens insiders tot de topploegen van de 4e klasse E behoord. Helden heeft echter ook geen goede competitiestart gehad met een gelijkspel in de derby tegen Panningen en een verliespartij tegen RKESV (Ell). Twee ploegen die gebrand zijn om punten te halen dus..

De wedstrijd startte erg rommelig en Helden kreeg meteen enkele kansjes, maar uit de eerste de beste uitval van RKSVN via Noud Heijnen viel na slechts 3 minuten spelen al de 0-1, goed afgemaakt door Ramon Berben! Hoewel Helden na deze treffer een duidelijk veldoverwicht had resulteerde dit niet in grote kansen en met een 0-1 voorsprong werd de rust gehaald. In de tweede helft was het balbezit weer duidelijk voor Helden en hadden de oranje mannen de grootste moeite om alle aanvallen af te slaan. Na 70 minuten resulteerde dit in de 1-1, een schot van buiten de 16 werd twee keer van richting veranderd en doelman Dave Nellen liet de bal los waardoor de spits van Helden de 1-1 kon binnenwerken. RKSVN ging ondanks deze tegenslag niet bij de pakken neer zitten en zette wat meer druk naar voren.

Er werden over en weer nog wat kansen gecreëerd, tot het moment dat de keeper van Helden met een verkeerde uittrap de bal in de voeten van Will Thiesen speelde en hij met een prachtige boogbal vanaf 25 meter het net liet bollen, 1-2! In het restant van de wedstrijd werd er weinig meer weggegeven, waardoor RKSVN de eerste 3 punten kon bijschrijven!

De volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Cranendonck op het programma en kan RKSVN laten zien dat dit goede resultaat geen incident is geweest.