RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Eerste nederlaag veteranen

Geplaatst op: 18-11-2019 - 1246 keer gelezen

Door: Herman Korsten

Leeuwen, als stand-in voor het jubilerende Nederweert, heeft de RKSVN-veteranen op de eerste nederlaag van dit seizoen getrakteerd. De massaal aanwezige toeschouwers zien een aantrekkelijke wedstrijd met bij vlagen goed voetbal van beide zijden. Uiteindelijk blijken de gasten het scherpst in de afronding.

De avond van het uitroepen van de vorst is altijd omgeven met een waas van geheimzinnigheid maar dat geldt niet voor de opstelling van Ruud en Fred. Dave, Wim, Niels, Erik, Marcel, John, Jos, Thei, Ramon, Henk en Fons, beginnen aan de klus terwijl Maurice (vlagt), Rob, Danny en Mathijs op de bank de luxeproblemen van leiding aangeven.

Scheidsrechter is Pascal die we onder de rust even aanspreken over zijn opvallende outfit. Omkoping? Is dit de basis onder de aanstaande nederlaag?

Een gelijk opgaande strijd dus. Het gaat snel op en neer en de dreiging van snelle tegenstoten door Leeuwen maakt dat onze verdediging dan 100% alert moet zijn. De beste kans is nog wel voor ons als bij een scrimmage tot tweemaal toe ternauwernood gered kan worden. Thei moet voortijdig het veld verlaten en Mathijs gaat over links zijn aanvalskunsten vertonen. Aan de stand verandert voorlopig niets.

Na rust zien we Jos, Fons, Wim (gaat vlaggen) langs de andere kant van de lijn terug en hetzelfde wedstrijdbeeld hoewel het er nu wat feller aan toe gaat. Het begint op te vallen dat Leeuwen gemiddeld wat jongere spelers herbergt en dat zal de oorzaak zijn dat ze net wat "spritziger" overkomen. Goede kansen voor ons zijn er zeker: de topschutter van de vorige week jaagt te gehaast zijn beste kans hoog over en Danny ziet een prima schot gekeerd worden door de uitstekende keeper. Die hebben wij ook (nodig) en ondertussen schiet Mathijs nog in het zijnet-niet. Als we toch de score lijken te openen met dé kans voor Niels, is het aan de andere kant raak na een voor ons te snelle break na een foutje op het middenveld, 0-1. De gasten blijven nu het gevaarlijst maar Dave laat geen tweede doelpunt meer toe. Enkele corners en een vrije trap van Rob brengen geen verbetering meer in de stand. Het eerste verlies dit seizoen is een feit!

En nee, er is geen twijfel aan de integriteit van Pascal en ja, gewoon een effectievere tegenstander vandaag!
Volgende week staat de topper uit en tegen Reuver op de agenda. Zoveel supporters als vandaag zal een mooie steun zijn!