RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Een vlakke ondergrond vraagt aanpassing

Geplaatst op: 27-10-2015 - 735 keer gelezen

We mogen dit seizoen voor het eerst weer eens kennismaken met een vlakke ondergrond op het kunstgras van Horst.  Het weer is ons wederom goed gezind.

Opstelling:   Jeffrey, Rob, Ruud B, Erik, Gerard, Thei, John T, Fred , Joost , Maurice V en  Fons
eserves: Herman, Ruud vS, Rich en Maurice V..
Wedstrijdleiding:  assistent  “halve”  Peter

De wedstrijd begint en snel is duidelijk dat onze spelers zich erg snel hebben aangepast aan het snelle veld (de bal blijft rollen). Met tiktak dat je normaal vaak alleen in het zaalvoetbal ziet wordt Wittenhorst van het kastje naar de muur gestuurd. Al snel duikt Maurice V alleen op voor de keeper maar daar waar hij normaal koelbloedig afrond gaat de bal ditmaal links naast het doel. Even later is er weer een inzet die op een miraculeuze wijze door de zeer ervaren Keeper (volgens mijn bronnen (de Bank van Wittenhorst) 66jr) wordt gekeerd. Een dubieuze beslissing van de grensrechter zorgt ervoor dat een prachtige aanval wordt onderbroken door een fluitsignaal. Een speler van Wittenhorst die bij onze bank staat denkt er het zijne van en loopt snel naar de bank van Wittenhorst. Even later wordt een afstandsschot weer uitstekend gepareerd door de goalie. Het wil maar niet lukken om de ban te breken. In de 12de minuut is het dan zover Maurice krijgt de bal aangespeeld op de 16 en draait zich mooi vrij en rond eenvoudig af  in de linker hoek 0-1. De bank van Wittenhorst complimenteert ons spel  en denkt dat ze het erg moeilijk gaan krijgen vandaag. Maar snel sluipt er onnauwkeurigheid in ons spel en komen de spelers van Wittenhorst wat makkelijker uit de onderdrukking uit. En de eerst maal dat het gevaarlijk dreigt te worden is het zover. De Spits schat een diepe bal goed in en is onze verdediging te snel af door vrij voor Jeffrey te verschijnen, koelbloedig rondt hij af en = de 1-1 (15de) min een feit . Het spel gaat vervolgens op en neer zonder dat er gevaarlijke situaties voor de doelen ontstaan.

De 2de helft wordt aangevangen met een 4 tal wissels. Maurice voor Gerard, Herman voor Fred, Rich voor Joost en Ruud vS voor Maurice. Maurice en Joost wordt verzocht hun voetbaltenue aan te houden Het spelbeeld wijzigt niet veel  en zo lijkt het een sobere 2de helft te worden.  En als dit een teken is voor de leiders wordt deze ingevuld door rond de 52 ste min de uitgeruste Joost en Maurice weer in te brengen voor Fons en Thei. Het is dan ook Joost die met een mooi geplaatst afstandschot ervoor zorgt dat de wedstrijd toch nog opfleurt en de 1-2 (55ste) is een feit . Even later is het de ingeschoven Erik die denkt wat Joost kan kan ik ook en zelfs met links. Maar helaas is dit niet het geval en de Bal zeilt over het doel. Dan is het de oplettende Joost die de actie van Rich “door rustig buitenspel te op lopen” op waarde inschat. De Bal wordt op een of andere wijze richting de 16 gespeeld en alleen Joost gaat er er achter aan (De spelers van Wittenhorst geloven het wel) Als Joost dan aan de Bal is komt Rich weer in actie en biedt zich goed aan en ontvangt dan ook de bal van Joost en rond “nog rustiger”  af de 1-3 staat genoteerd.

PS: . Peter vertelde Rob voor aanvang van de 2de helft nog even wat de Spits hem in het oor had gefluisterd tijdens de rust. Na de wedstrijd denk ik dat dit Rob op scherp heeft gezet met een uitstekende 2de helft tot gevolg.

Nieuwsfeit:
Het blijkt in de maanden december en januari  regelmatig erg koud, gezien het aantal rondjes dat er gegeven diende te worden bij Mieke die ook nog eens een uitstekend band had ingehuurd.