RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Een natte opening!

Geplaatst op: 09-10-2019 - 1247 keer gelezen

Rond kwart voor tien kwam iedereen de geheel vernieuwde kantine binnen gewandeld voor de 1e thuiswedstrijd van het seizoen, na een iets ongelukkige eigenlijke 1e thuiswedstrijd (EMS had zich afgemeld maar dit wisten wij niet..) van het seizoen afgelopen week. Na jaren RKSVN 4 te zijn geweest, is door uitbreiding in de teams, de naam veranderd naar RKSVN 5. Dit was ook voor Joep van Lier doorslaggevend om de vlag in te ruilen voor de voetbalschoenen. Naast Joep zijn er nog een aantal nieuwe gezichten binnen de selectie. Welkom Arjan, Jordy, Max, Per en Noud. En Geert vond 1 jaar in het 1e wel welletjes en heeft de terugkeer gemaakt naar het altijd gezellige en vrolijke team. Daarnaast hebben we afscheid genomen van Remco, Jack en good old Dean, Yorrick probeert het hogerop in RKSVN 3. Al met al een ruime selectie om het jaar mee van start te gaan.

Na een degelijke warming-up en de altijd wijze woorden van coach Patrick weet iedereen wat hem te doen staat, namelijk winnen! Weliswaar in de regen op een nat en zompig veld.. en zonder Skippy!
Helaas gooit FCV Venlo snel roet in het eten en komen de Venlonaeren snel op voorsprong, 0-1.
Het spel gaat gelijk tegen elkaar op en het natte veld zorgt voor een aantal pittige slidings, waar vooral Geert het moet ontgelden. Uit een van deze overtredingen krijgen we vanaf een mooie plek een vrije trap die weergaloos binnen wordt gekruld door het magistrale linkerbeen van Niels de G, 1-1. Daaropvolgend schudt Geert alle tacklende tegenstanders van zich af en schiet vanaf de 16 op goal 2-1. Onder leiding van een correcte scheidsrechter, krijgen we door het fors neerhalen van Roel in de 16 een penalty mee. Deze wordt koelbloedig binnengeknald door onze eigen Sjtier Thijs. 3-1, dit moeten we niet meer uit handen geven zou je denken. Helaas maken we het ons zelf moeilijk en krijgen we nog een penalty tegen door een handsbal. Terecht of onterecht hij wordt gegeven. Waar Robbie een topwedstrijd keept, weet hij deze helaas niet te houden, 3-2. We laten hierdoor de koppies een beetje hangen en de focus is voor een moment weg, waardoor we bij een vrije trap net buiten de 16 de 3-3 tegen krijgen. Maar, daar is gelukkig onze duurste aankoop van het seizoen. Vers uit de lagere elftallen van SV Roggel, gekocht voor 3 eieren en een pak verlopen pudding. Onthoud zijn naam! Het is Arjan die een afvallige bal, vol op de wreef, zo tegen de netten aanrost. Gevolgd door een drievoudige flikflak afgesloten met salto om het te vieren gaat hij daarna weer rustig op zijn vertrouwde plekje aan de linkerkant staan. 4-3, hoop doet leven. Dat blijkt ook maar weer in deze wedstrijd. Want de Sjtier ziet een rood doek in de goal van de Venlonaeren hangen en stormt in de laatste minuten van de wedstrijd op zijn doel af, iedereen gaat uit de weg voor het aanstormende gevaar. Toch blijft Thijsje koel en denkt hij niet aan alleen zichzelf en legt de bal breed op Roel, die hem feilloos over de keeper heen krult in de lange hoek. 5-3! En daar volgt ook het laatste fluitsignaal van arbiter Raemakers. De eerste 3 punten zijn in de pocket. Volgende wedstrijd tegen Heythuysen uit.