RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Een mijlpaal bereikt

Geplaatst op: 09-09-2019 - 965 keer gelezen

Door Dave Nellen

Terwijl Leon van een welverdiend, Italiaans zonnetje geniet, komt het 2e op een bewolkte en frisse zondagochtend bij elkaar. De groep is erg gretig en komt 10 minuten te vroeg in het kleedlokaal van de spantenhal bij elkaar. De onervaren, debuterende hoofdtrainer Dave probeert deze energie nog in getemperde banen te leiden, maar de groep staat binnen de kortste keren buiten en begint aan de warming-up. De tegenstander komt op dat moment net aan op het sportpark in Neer en kijkt de Neerse groep meewarig aan. “Rare jongens, die Naerse.” , zie je hen denken, “Het is nog 3 kwartier tot de wedstrijd”. Deze tegenstander, Belfeldia 2, voetbalt in de competitie op hetzelfde niveau en heeft een goede generale in de benen. Met maar liefst 6-0  hadden zij hun eerste bekertegenstander VCH 3 afgeschoten. Neer is dus gewaarschuwd.
Hier trekken zij zich natuurlijk weer niets van aan en hebben het alleen nog maar over een of ander jubileum.

Opstelling:
Doel: Paul
Achterin: Bart Wi., Ruud, Jules, Rick.
Midden: Max, Ivo, Martijn
Voorin: Tim, Jort, Néke

Vandaag bestaat de bank uit Gerald, Boy, Jop en Miel.

De niet helemaal fitte Jos neemt de vlag ter hand, nadat hij hoort dat vaste vlagger Noud een fotoshoot heeft.

Verder hebben ook Joost, Lars T. en Dirk vrijaf gekregen/genomen vanwege pijntjes en een teveel aan selectiemateriaal.

Om 12 uur fluit Jantje P. de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. Het lijkt in het begin nog een gelijk opgaande wedstrijd te worden. De aandachtspunten, die Dave en extern adviseur Roeland de jongens hebben meegegeven, worden goed in praktijk gebracht. Neer voetbalt wel zeer risicovol door gedekte spelers toch proberen aan te spelen en  dit gaat dan ook meerdere keren fout, omdat de tegenstander daar dan fel op zit. Gelukkig voor het twieëdje wordt dit niet afgestraft. Toch komt Belfeldia op voorsprong. Van buiten de zestien wordt een schot op doel gelost, maar Paul krijgt deze, tot zijn eigen verbijstering,  niet onder controle. Neer blijft niet bij de pakken neerzitten, en komt meteen met een aanval over links. De keeper van Belfeld gaat onder deze bal door, maar Tim staat, zoals zo vaak, op de juiste plek om de bal binnen te knikken. Nu krijgt Belfeld weer de beste kansen, omdat Neer te vaak een bal van de voeten laat springen, of iemand aanspeelt die in de dekking staat. Gelukkig staat Paul verder zijn mannetje en maakt deze kansen allemaal onschadelijk.

Na de thee ranja komt RKSVN 2, net als vorige week tegen Baarlo, als een speer uit de startblokken. Als of Barcelona op veld 3 in Neer speelt, wordt er gecombineerd, driehoekjes gemaakt en  tici taca tentoon gesteld. Belfeld kan alleen maar toezien hoe dit machtsvertoon eindigt in een koel afgemaakt doelpunt van Max. Neer gaat vrolijk verder met aanvallen en midmid Jules trekt even de trukendoos open, door met een wippertje de keeper kansloos te laten: 3-1. Daarna zakt het spel weer wat in, mede omdat Belfeld flink druk op het middenveld gaat zetten. Ruud gaat zich nu met dit middenveld bemoeien en het gevaar lijkt weg te ebben. Zeker als Neer weer via een fantastisch uitgespeelde counter en een minstens even mooie lob van Tim de tegenstander verbouwereerd achter laat. De eindstand: 4-1 !

Tevens blijkt dit ook het jubileum te zijn: op de dag van vandaag is het twieëdje 1 jaar lang ongeslagen!

Vrijdag voetbalt Neer alweer de volgende wedstrijd tegen Boukoul 1. En zondag daarna ook thuis, maar dan tegen VCH 3.

Bun dao !