RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Een maatje te groot

Geplaatst op: 23-11-2015 - 783 keer gelezen

Met een 13 tot 14 tal afmeldingen voor de wedstrijd tegen Eindse Boys was het voor de technische leiding van de veteranen wederom een uitdaging om een elftal op de been te brengen. Gelukkig waren Fer en Koen bereid om ons uit de brand te helpen, waarvoor dank.

Op weg naar Eindse Boys werd de aanvoerderspositie van Erik ter discussie gesteld door de bestuurder van de auto waar Maurice, Jos en ook Roger in zat. "Dae haai nog good mit kenne doon" ..... "En de veurige week houwde der eine speler van Kessel".... klonk het in de auto. Het zou niet netjes zijn om te vermelden wie deze speler was, dat doen we dan ook niet. In Nederweert Eind aangekomen stapte we uit de zwarte Ford Focus, gekocht bij de Ford dealer in Roermond op de sodaweg, die door de week op de oprit staat bij een huis op de Berkenlaan. Al verder discussiërend liepen we richting kleedkamer.

In de kleedkamer werd Fer er op gewezen om op juiste wijze respect te tonen richting veteranen en nooit en te nimmer op de plaats van Rich of Ruud te gaan zitten. Dit leverde hem bijna een poetsbeurt van Rich zijn schoenen op. Over schoenen gesproken ..... De schrijver van dit verslag presteerde het om zonder voetbalschoenen in Nederweert Eind aan te komen, net zoals Fer zonder voetbalsokken. Gelukkig mocht Roger gebruikmaken van Koen zijn voetbalschoenen en Fer mocht een paar voetbalsokken lenen van John.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat we niks zouden weggeven. Er werd goed en snel de bal rondgespeeld en het was wachten op de eerste kans. Een afstandsschot van Roger werd goed door de keeper uit het doel geranseld, maar niet veel later was er een prachtige combinatie die de 0-1 tot stand bracht. Een mooie cross steekpass van Henk, zorgde ervoor dat Joost richting doel kon lopen. Joost behield goed overzicht en speelde de bal af op Maurice V die de bal eenvoudig in het doel kon tikken. Een 3 tot 4 tal kansen werden vervolgens om zeep geholpen alvorens de 0-2 viel. Een aktie van Joost op de rechterflank werd door hem zelf goed afgerond. Niet veel later viel Wim geblesseerd uit en kon Maurice J zijn opwachting maken. Vlak voor de rust viel ook nog de 0-3. Via een verdediger van Eindse Boys, werkte Maurice V de bal achter de doellijn. Of deze op naam van Maurice mag worden geschreven of als eigen doelpunt in de boeken gaat, laat ik het Technisch trio over. Een goede eerste helft was een feit, waarin Rich als gelegenheids laatste man alles in grip had.

De 2e helft was nog maar net begonnen of de tegenstander liet van zich spreken. Een voorzet werd op volley achtige wijze afgerond. De 1-3 stond op het scorebord en de vraag was of de tegenstander het nog spannend kon maken. Welgeteld 1 minuut later scoorde we de 1-4. Goed opkomen van Henk op links, zorgde voor een voorzet die door Ruud werd binnen gegleden. Gaandeweg de wedstrijd werd de linker voorflank minder goed bezet. Een extra magnesium calcium tabletje had wellicht wonderen gedaan. Een boogballetje van Jos speelde Roger vrij in de 16 meter, deze legde terug op John die vervolgens de hoek voor het uitkiezen had en de 1-5 maakte. Weer 2 minuten later was het Jos die voor de 1-6 zorgde na een goede combinatie met Maurice V. Het was ook Maurice die in de 55e minuut werd neergelegd in de 16 meter en de goed leidende scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Het was John die als reserve aanvoerder de penalty voor zijn rekening nam en de 1-7 scoorde. Ofschoon er nog een kwartier gevoetbald moest worden floot de scheidsrechter af i.v.m. het veld dat steeds slechter werd. Een zeer wijze beslissing waar iedereen begrip voor had

Een mooie en verdiende overwinning. Daar waar de schoenen van Koen me een maatje te groot waren, mogen we zeggen dat we vandaag ook een maatje te groot waren voor Eindse Boys. Desalniettemin een sportieve tegenstander waar de Jupiler na de wedstrijd opperbest smaakt!

Opstelling: Stephan, Wim, Rich, John, Fer, Roger, Jos, Henk, Joost, Ruud, Maurice V
Wissel: Maurice J
Grensrechter: Koen.