RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Een debuut, een afscheid en... Thei-day!

Geplaatst op: 03-10-2016 - 641 keer gelezen

Een grote opkomst vandaag. Maar liefst 20 actievelingen en de nodige supporters. En vandaag vieren we de herfst met een Oktoberfest. In de kantine vinden al de voorbereidingen plaats. Maar eerst zal er nog gevoetbald moeten worden. Onze keeper heeft zijn zaakjes niet op orde en moet het thuisfront in schakelen om de schoenen na te brengen. Even wordt gevreesd dat Franca ze al in de container heeft gegooid na het bezoek van de voorzitter laatst, maar het komt goed.

De opstelling van de coach dit jaar gewoon in het  plat:
John B., Fred, Rob, Rick, Marcel, Roger, Jos, Thei, Fons, Maurice V., Danny.
Reserves: Jeffrey, Henk, Erik, Ruud B., John T., Joost, Wim, Gerard, Herman.  Zij spelen op het bijveld een onderling partijtje als warming-up.
Scheidsrechter is vandaag Peter, geassisteerd door Herman en Stefan.

Voor aanvang het afscheidswoordje van voorzitter Maurice voor Fred. Zijn laatste minuten als actieve voetballer, helaas laat zijn gestel deze zware sport niet meer toe. Ruud B. zal voor hem invallen als Fred na een kwartiertje, onder luid applaus, voorgoed het veld verlaat.


Het einde van een actieve voetbalcarrière: Fred verlaat het veld. (excuses voor de wazige foto, Wimke doet niet mee aan Stoptober)

We hebben dan al een voorsprong genomen op de duidelijk zwakkere tegenstander. Maar wat is er toch loos met Thei. Hij speelde al enkele sterke wedstrijden maar vandaag, in de rol van aanvoerder is hij niet meer te houden en laat hij onze gerenommeerde topscoorders als Dan en Maurice even zien hoe het moet. Een puntgave hattrick! Zou het soms komen van zijn voorbereidingen te Mönchengladbach en wordt oktober Thei-maand? We gaan het zien.

Vandaag ook het verdienstelijke debuut van Marcel op de linksback plaats.
Bij de 3-0 stand kunnen de Boys iets terug doen en John B. is kansloos bij de enige echte actie waar hij iets had kunnen betekenen. 3-1.

Na rust een compleet nieuw Oranje-team dat het niet slechter gaat doen. De groenwitten worden bij tijd en wijlen van het kastje naar de muur gespeeld en het is Henk die met een listig boogballetje al direct de keeper verschalkt. Thei heeft zijn kruit nog niet verschoten en tekent voor de 5-1. We combineren dat het een lust is maar in de buurt van het doel wordt er ook overdreven en lopen we  herhaaldelijk in de fuik. Uitzondering daargelaten als John Erik weet te vinden die erg vrij staat en de hoek kan uitzoeken. Jeffrey heeft een erg rustige middag en mag één bal oprapen.  Joost geeft het slotakkoord  Na al verschillende goede voorbereidende acties te hebben laten zien, rond hij nu zelf fraai af door de bal over de uitkomende keeper te lobben.

Een terechte uitslag en zeker niet geflatteerd. Respect voor onze tegenstanders, de Boys from the End. Ondanks weer eens een oor wassing, blijven ze het proberen op een sportieve manier. Te hopen dat ze het na de wedstrijd evengoed gezellig hebben.

Voor ons is de derde helft weer prima: Thema Oktoberfest.  Niet meer zo uitbundig als vorig jaar maar de deelnemers doen goed hun best. Prima verzorgt met pullen door They B. en de speciale worst met Sauerkraut van Ruud en Frank.  Het dobbelen is uitermate spannend met maar liefst 25 kavelaars en John T. gaat er uiteindelijk met de hoofdprijs van door.

En daar hebben we hém weer. Onkel Theodoor in höchst eigner Person, nog helemaal in de roes van de 4 klapper, karaokend op zijn favoriete Schlagers blijft hij scoren.  Hij is internationale roem aan het vergaren en werd op het Mónchengladbacher Oktoberfest al herkend tussen 60.000 bezoekers!

Er wordt ook intensief genegeld.  Een aparte spel met aparte regels. Menige veteraan waagt zich er aan. Maar ook hier staan de beste  timmerlui aan wal, kijken over je schouder mee en lachen je uit. De vonken vliegen in het rond en tot twee maal toe  moet er een bijna brandje gesmoord worden. Het lijkt zo simpel maar wat richten sommigen toch een ravage aan op het blok!  Drie nagels scheef in een klap en dan nog niet de eigen nagel raken! Ruud slaat erg hard …. er naast., Marcel  en Har zijn  wisselvallig en Jeffrey geeft  halverwege al op.  Niels sluipt naar een toppositie maar red het toch niet. Coen gaat ook goed maar krijgt wat veel praatjes en meent steeds een dansje te moeten doen tussendoor waardoor hij de voorsprong verspeeld. Nee,  timmerwerk blijf ik toch maar zelf doen.

Wie heeft mij geraakt? Even een aspirientje gaan zoeken.