RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Een bekende uitspraak uit een strip verhaal zorgt

Geplaatst op: 18-04-2016 - 762 keer gelezen

Voor aanvang van de wedstrijd willen de coaches er nog eens voor waken dat we te aanvallend spelen daar Maasgouw bekend staat om zijn snelle spelers. Er dient compact gevoetbald  te worden wordt meegegeven en een lange duidelijk uitleg dient hiervoor te zorgen en we starten met een 4 mans middenveld. Hierdoor is de warming up voor veteranenbegrippen wel heel erg kort 5 min.

Opstelling: Stefan, Rob, Gerard, Henk, Ruud B, Herman, Roger, Jos, Joost, Rich en Maurice.
Wedstrijdleiding:  Pascal  en assistent  Peter

Het weer is goed en ook het voetbal is meteen  erg verzorgd. Al snel is het een kans voor Joost als hij over links doorbreekt en voor de keeper verschijnt. De hoek is echter te scherp en de bal verdwijnt in het zijnet. Eigenlijk kunnen we zeggen dat de opstelling goed functioneert  want Maasgouw kan geen gevaar stichten. Even later is het wederom Joost die via de zijkant de achterlijn haalt en teruglegt op Rich, deze kan helaas voor ons de trekker niet overhalen en produceert een makkelijk te keren bal.

Dan gebeurt er iets dat ons spel behoorlijk zal beïnvloeden deze dag. Onze Stefan heeft de bal aan de voet en wacht erg lang met de keus wie hij eens zal aanspelen.  Hij kiest voor een moeilijke oplossing en speelt Roger aan die gedekt staat  het gevolg een “tikkie terug ….. ” kan echter door onze Stefan  niet gekeerd worden en de 0-1 is het gevolg.

We blijven daarna wel redelijk voetballen maar Maasgouw speelt met de voorsprong toch iets domineerender. Dit willen ze gaan oplossen door Herman door te schuiven naar links buiten. Herman komt er snel achter dat dit voor hem erg veel loopwerk zorgt. Even later is het Joost die over links komt en naar binnen trekt richting penaltystip daar waar hij beter de bal aan Rich had kunnen laten probeert hij het zelf met links echter recht in de handen van de keeper. Dan wordt op het middenveld Henk van de bal gezet (hij meent dat het zeker een vrije trap moet zijn gezien zijn reactie. De snelle aanvaller haalt over links de achterlijn en kan de bal terugleggen en de 0-2 is een feit. In het  verdere verloop zijn er wiening kansen maar het spel  golft op en neer.

Bij de tweede helft hebben we weer een vers “elf”tal Erik komt voor Henk, Wim voor Gerard, Thei voor Ruud B, Dan voor Maurice, Fons voor Herman en voor Rich ? (Ze hadden Ruud genoemd maar Dan zou in zijn plaats spelen) Een goed oplettende grens attendeert Bas er even op dat er maar een “tien”tal in het veld staat. Waardoor Ruud zich toch moet ontdoen van het trainingstenue en de plaats van Rich in neemt.

Het is Dan die de tweede helft leven in blaast en al snel vrij voor de keeper verschijnt maar helaas is hij nog niet warm genoeg en de keeper redt. Even later krijgt hij de bal weer diep aangespeelt (in buitenspelpositie volgens de grens) en zet voor en de 1-2 wordt binnengeschoten. Dit levert erg veel discussie op tussen scheids en grens en een speler ( die daarvoor uit het veld wordt gestuurd) maar de goal wordt alsnog afgekeurd dus weer 0-2.

Even later is het een handsbal die ons in de gelegenheid stelt om te scoren, maar daar waar Erik normaal altijd zijn vaste hoek heeft kiest hij voor iets anders en mist (dat is al lang niet meer voor gekomen). Dan willen we iets te nonchalant uit verdedigen en Rob verspeeld de bal heel gemakkelijk en zo’n kansje moet je de spits niet geven de 0-3 is een feit. Een hoge diepe bal wordt dan door Dan goed gecontroleerd en eindelijk scoren wij onze verdiende treffer 1-3. Er wordt weer moed geput uit dit feit en een goede voorzet wordt door Jos voorlangs gekopt. Wim heeft inmiddels geblesseerd het veld moeten verlaten en zijn invaller Maurice zorgt er 4 minuten voor tijd voor dat hij een mooie voorzet van Fons doeltreffend afrond. 2-3. Er zit nog meer in het vat lijken we te denken maar helaas is de tijd te kort om Maasgouw op de knieën te krijgen.

Samengevat: Deze wedstrijd hadden we de kans om Maasgouw te verslaan maar voetbal blijft voetbal waarin van alles kan gebeuren