RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Echte Wereld Combinaties op de velden van EWC’46

Geplaatst op: 02-03-2016 - 678 keer gelezen

Zaterdag stond wederom een wedstrijd op het programma tegen een tegenstander EWC’46 uit Well die we niet alle jaren treffen, het vorig jaar waren ze bij ons te gast en bleken een mooie tegenstander te zijn, waar we de handen aan vol hadden.

We vertrokken met een krappe selectie (13 spelers)
Rich wou zich ook tijdens de reis optimaal voorbereiden en had dan ook een prive chauffeur meegenomen om krachten te sparen.

We begonnen met de onderstaande spelers vlnr:
Stefan, Wim, Rob, Erik, Gerard, Thei. Jos, Herman, Fons, John T en Ruud S
Wisselspelers: Rich en Ruud B.
Assistentscheids: Peter

De wedstrijd begint en al snel blijkt dat de voorhoede van EWC niet dreigend is en Erik meermaals kan doorschuiven om op het middenveld te assisteren.

De bal wordt goed en snel rond gespeeld. Het duurt echter even voordat we een goede kans creeren maar dan is het ook meteen raak. Ruud speelt de bal met zijn specialiteit buitkantje voet een steekbal op de opstomende Herman en die rond de aanval dan vanaf rechts met buitenkantje voet prachtig af (is dit een voorbode van de te verwachten acties?) 0-1 (7de min). We blijven de bovenliggende partij en als John zijn kans schoon ziet schiet hij met een bekeken boogbal vanaf rechterkant strafschotgebied de bal binnen denkt hij maar helaas de bal raakt de lat en en stuit weer terug het veld in.

Bij een van de sporadisch aanvallen van EWC reikt Rob wat ver naar de bal en hierdoor verrekt hij zijn hamstring hij moet zich dan ook laten vervangen door Ruud, waardoor Erik de plaats van Rob inneemt. (De dreiging van onze zijde wordt wat minder)

Het overwicht houd aan maar het duurt erg lang voordat we dit in cijfers uitdrukken. Het is al in de blessuretijd van de eerste helft als Ruud S de achterlijn bereikt en een prachtige voorzet aflevert.  De bal wordt bijna door de hoog springende Jos binnengekopt maar zelfs zijn sprongkracht blijkt gelukkig voor Thei beperkt zodat deze de bal kan binnenwerken en zijn goaltje meepikt 0-2 (36ste min). Na 40 min blijkt de scheids het genoeg te vinden en de eerste helft beeindigd.

De motor van de eerste helft (aanvallend) Ruud S heeft elders verplichtingen en laat zich wisselen voor Rich. We blijken nu dus geen wisselspelers meer te hebben maar gezien de stand geeft Peter aan dat hij evt wel wil invallen mocht het nodig zijn (zodat de meegereisde Job (die na navraag bij de tegenstander akkoord zou zijn om mee te doen) nog niet de schoenen van Rob hoeft aan te trekken.)

De 2de helft begint met een geheel gewijzigde voorhoede bij EWC en dit is te merken. Er wordt veel sneller druk gezet op onze verdediging. Toch blijven wij ook aanvallen maar als Erik zijn positie heeft verlaten slaan ze ongenadig hard toe een aanval over rechts wordt terug gespeeld op rand 16 m en de speler schiet de bal kruislings naast Stefan die kansloos toekijkt 1-2 en de 39ste min. We blijven vervolgens de aanval zoeken om het verschil toch weer te vergroten maar (we hebben niet goed opgelet) als Erik inschuift bij een aanval wordt deze omgezet in een kans van onze zijde. Normaal gesproken een niet te missen kans maar de 1-3 wordt gestuit door de keeper en de hieruit volgende snelle aanval van EWC over rechts wordt via een afgemeten hoge voorzet vanaf rechts bij de tweede paal d.m.v. een prachtige (machtige) volley binnen geschoten 2-2 47ste min. De les die we krijgen lijdt toch tot wat aanpassingen aan onze zijde en Erik blijft wat meer in de verdedigende linie aanwezig.

In de 50ste min is het John die over rechts aanvalt en een prachtige voorzet op de enige speler die er iets mee kan geeft deze wordt prachtig binnengekopt en de 2-3 is een feit voor EWC echter extra zuur omdat dit een speler van hun was.

Jos krijgt vervolgens nog een kans vijr voor de keeper maar daar waar hij voor de winter bijna elke kans verzilverde lukt het hem vandaag niet. Als de bal vervolgens op de in buitenspel staande Fons wordt doorgekopt (door een speler van EWC) stoomt deze op richting goal en speelt de bal mooi breed zodat Rich toch nog met enige moeite de 2-4 binnentikt (op zijn gemak). 58ste min. EWC dringt nogmaals aan en als een aanval lekker wordt teruggelegd wordt deze met een prachtig schot binnengeschoten in de rechter bovenhoek 3-4 63ste min. Het is bij ons op dat moment alle hens aan dek en als na een corner een volgende schot op goal op de paal beland kan Ruud B die nog net voor de aanstormende EWC speler afschermen en ruimen, kruipen we dus door het oog van de naald.

Slot conclusie
De spelers in het veld beseffen dat het verstandig is om Peter niet te laten voetballen en maken de 80 minuten vol.