RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


ECHTE KERELS KLAGEN NIET !!!

Geplaatst op: 16-11-2016 - 673 keer gelezen

Vandaag spelen de Veteranen van RKSVN een thuiswedstrijd tegen Panningen op een niet al te best veld, maar daar heb ik niemand iets over horen klagen. Daarbij werd het ook nog steeds kouder naarmate de wedstrijd vorderde.

Het Nederlands Elftal moest 24 uur later tegen Luxemburg spelen ook in de kou en op een slecht veld, maar als je ze dan achteraf in de interviews hoort klagen.

Jongens gewoon een lekker balletje trappen, werken voor iedere meter en dit alles samen als team, dit was de boodschap voor de wedstrijd van de drie eenheid met misschien nog een tactische zet om Ruud Boonen als rechtshalf op te stellen.

Tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal zou meneer Vettel ook nog eens klagen over een inhaalmanoeuvre van onze Max Verstappen. Commentaar van een kerel als Max; “ Moet hij maar meer gas geven.”

 

En gas geven dat deden de Veteranen ook tegen Panningen.

 

De volgende spelers worden het veld ingestuurd:

Keeper: Stefan Thijssen.

Achterhoede: Marcel Wellmans, Rob Geenen, Rick Beurskens, Gerard v/d Schoor.

 Middenveld: Ruud Boonen, John Triepels, Theo a/d Boom.

Voorhoede: Fons Keltjens, Maurice Vullers, Joost Derikx.

Reserve: Erik Tobben, Herman Korsten, Wim Gorissen

Assistent scheidsrechter: Erik Tobben en Marcel Wellmans.

Scheidsrechter van vandaag Pascal Kanters.

 

Panningen krijgt de aftrap en begint voortvarend aan de wedstrijd, ze spelen de bal goed rond en proberen gaatjes in onze defensie te vinden. Maar de achterste linie van ons staat vandaag goed te verdedigen.

De eerste aanval van ons gaat via Ruud Boonen over rechts goed doortrekt en een lage voorzet geeft voorbij de keeper, waar hij de pijlsnelle Joost vind en deze tikt de bal in het doel. 1-0 voor RKSVN

Langs de lijn geeft de Drie Eenheid aan dat men gas moet blijven geven zodat de kou niet in de spieren trekt want nog meer blessures kunnen we er niet bij hebben volgende week wacht Egchel op ons.

De spelers nemen dit ter harte en blijven veel bewegen en wisselen van posities.

Nu is het Joost die de volgende aanval  inleidt en over de linkerkant doorbreekt hij komt vrij voor de keeper en ziet de mee op gekomen Rob Geenen die de bal beheerst in het doel werkt.

2-0 voor RKSVN. Twee doelpunten op rij via uitstekend countervoetbal.

Nog geen 10 minuten gespeeld en weer heeft Panningen de aftrap.

De eerste supporters komen langs de lijn en vragen waarom we zo laat beginnen. Wat laat jullie zijn te laat het staat al 2-0.

Precies zoals we hadden afgesproken voor de wedstrijd de Veteranenpoule op zijn kop zetten want de meeste gokkers hadden op winst of gelijk spel gegokt tegen Panningen.

Na een periode met moeilijk uitverdedigen krijgt Panningen een kans door een misverstand tussen Gerard en Stefan.

Maar gelukkig rolt de bal via de paal net naast.

Panningen dringt steeds meer aan en wij blijven gevaarlijk via de counters.

Als Pascal fluit voor de rust kunnen we dan ook blij zijn dat we met een 2-0 voorsprong aan de thee kunnen gaan.

 

In de rust gaan Theo a/d Boom en Jeffrey Berben alvast voorruit naar Cafe Sjaen om zich in te drinken en om daarna te gaan zingen op de Leedjesavond, dat zijn dan ook echte kerels.

Theo wordt vervangen door Herman Korsten en Marcel Wellmans maakt plaats voor Wim Gorissen.

Er wordt nog gezegd onder de rust dat het geen 2-1 moet worden maar dat we samen nog een helft als echte kerels met gas erop moeten spelen.

 

Na 10 minuten in de 2de helft komt dan eindelijk de bevrijdende derde goal. Ruud Boonen zet als een echte kerel door over de rechterflank en jaagt de bal met verwoestend schot zoals Arie Haan ooit deed in het Nederlands Elftal tegen de touwen.

3-0 voor RKSVN.

Bij Panningen gaan de kopjes hangen en de wedstrijd is gelopen.

John Triepels heeft zijn taak volbracht als middenhalf en Erik Tobben valt in en geeft de vlag over aan Marcel Wellmans.

Erik gaat in het centrum spelen en Rob Geenen gaat als middenhalf fungeren.

Maar echte kerels gaan door en Maurice Vullers geeft niet op zoals een spits nooit op mag geven voordat hij zijn doelpuntje gemaakt heeft. Hij werkt zich een slag in de rondte en heeft uiteindelijk succes en brengt de stand naar 4-0 voor RKSVN.

Nog een erbij voor het zelf vertrouwen tegen Echgel volgende week roept hij en zo gebeurt het ook 5-0 voor RKSVN.

Voor de de supporters langs de lijn lijkt het of er nog een goal gemaakt gaat worden als er een voorzet vanaf de rechterflank op het hoofd beland van de vrijstaande Maurice Vullers belandt en deze zoals Bep Bakhuis de bal op doel kopt.

Maar de keeper van Panningen gunt hem vandaag toch geen hattrick.

De wedstrijd eindigt dan ook in 5-0 voor RKSVN en Pascal fluit voor het einde.

We zoeken snel het kleedlokaal en de warme douches op en je hoort na de wedstrijd in de gesprekken helemaal niemand klagen over de kou en het slechte veld.

We hebben ons vandaag allemaal gedragen als echte kerels.

 

De finale van het dobbelen gaat tussen Ruud van Sintfiet en onze kantinebaas Thei Berben. Ruud kan voor de derde keer achter elkaar het vaatje bier winnen maar het aantal ogen wat hij gooit is te hoog zodat Thei met de prijs naar huis gaat.

Commentaar van Ruud: ECHTE KERELS KLAGEN NIET.