RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Dubbele cijfers

Geplaatst op: 13-09-2019 - 1228 keer gelezen

Vandaag staat de eerste competitie wedstrijd tegen Eindse Boys op het programma.

Ruud houdt een korte speech en heeft er veel vertrouwen in gezien zijn uitspraak: "jongens ik verwacht dubbele cijfers ".

We starten in de volgende opstelling:
Doel: Dave
Achter: Fer, Rob, Thijs en Theo
Midden: Stefan, Jos en Joost
Voor: Maurice, Patrick en Danny
Reserve: John, Fons, Tom en Stefan

We beginnen dan ook vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd en Eindse boys wordt teruggedrongen op eigen helft. Het ziet er allemaal leuk uit en na 5 minuten wordt Joost de diepte ingestuurd en komt schuin voor het doel in kansrijke positie. Zijn schot/ voorzet mist echter de juiste richting en gaat voorlangs. De boys komen niet over de middenlijn en het wachten is op een doelpunt voor ons. Maar het gaat allemaal wat te gezapig en met de kansen die we toch krijgen wordt wat gemakkelijk mee omgegaan. Eindse Boys komt voor het eerst over de middenlijn en Dave krijgt zowaar een bal. Maar ook Dave barst van het zelfvertrouwen na de uitspraak van Ruud en denk de situatie voetballend op te lossen. Zijn paasje op een medespeler wordt echter onderschept en plots ligt de bal in het doel. 0-1 tegen alle verhouding in.
We zijn wakker geschud en voeren het tempo op en nog voor rust wordt de tussenstand omgedraaid in ons voordeel. Eerst rond de opmerkelijk beweeglijke Patrick een prachtige dieptebal van Danny af en daarna is het de beurt aan de Maurice die de 2-1 ruststand voor zijn rekening neemt.

Na de rust  komt John in het veld voor Danny, Tom voor Rob.en Stefan voor Dave.  Fons blijft aan de kant vanwege een liesblessure

We beginnen de 2e helft in een iets hoger tempo en dit heeft al snel resultaat als na 5 minuten Patrick wordt aangespeeld op rechts . Zijn prima steekbal bereikt Maurice en deze rond beheerst af. 3-1
We blijven goed druk zetten en Eindse boys komt er in deze fase niet aan te pas.
Als even later John met een schitterende lange bal van Thijs de diepte wordt ingestuurd. lobt John de bal met veel gevoel over de uitkomende keeper heen het doel in. 4-1
Het lijkt toch nog een grote uitslag te worden, maar lat (snoeihard schot van Tom) en paal (bekeken schot van Jos) voorkomen dit en als de spits van Eindse boys uit een counter iets gelukkig de bal voor zijn voeten krijgt bepaalt hij uiteindelijk de eindstand 4-2

Het was geen geweldige wedstrijd van onze kant uit gezien en wellicht hebben we de uitspraak "ik verwacht dubbele cijfers vandaag" verkeerd begrepen en heeft Ruud de joker ingezet voor dubbele punten in deze wedstrijd.

Na afloop is het weer gezellig in de mooi verbouwde kantine , maar ik moet toch wel wennen aan het feit dat Thei Berben niet meer achter de Tap zie staan. JAMMER .Thei bedankt voor al die gezellig jaren en hopelijk zien we je nog wel eens in de kantine na afloop van een wedstrijd.

Waar ik ook aan zal moeten wennen is het ingevoerde pasjes systeem. Even een bonnetje afgeven als er een rondje wordt gehaald is er niet meer bij . Of het een verbetering is moet nog blijken. We gaan het zien.

Ruud vraagt nog even de aandacht van alle aanwezige en vraagt John Bouten (na een succesvolle stage bij deze wedstrijd) of hij samen met hem het leiderschap op zich wil nemen. Bij het zien van een halve liter bier die Ruud hem daarbij voor zijn neus hield kon John echt niet weigeren.

John leuk dat je dit doet!!!

Volgende week uit naar Kessel en ik verwacht het leidersduo voorop met de fiets. Wellicht een ideetje om te overwegen voor de terugreis: Helm op, zijwieltjes monteren of anders voldoende afstand nemen van elkaar .

Denk er aan. Volgende week beginnen we een uur eerder