RKSVN App


Wil jij als eerste op de hoogte zijn van het nieuws rondom RKSVN? Download dan nu de RKSVN app!


Drie maal een primeur

Geplaatst op: 19-10-2020 - 1019 keer gelezen

Door: Fons Keltjens

Vandaag stond de wedstrijd tegen Maasgouw op het programma, maar helaas gaat deze wedstrijd niet door. Maasgouw wil niet spelen i.v.m. corona. Dit is althans de lezing van Harie van Versteegen.

Het gerucht gaat dat er andere redenen zijn. Peter heeft gelukkIg snel gehandeld en een andere tegenstander geregeld. Bedankt Peter. We gaan vandaag naar Lottum (SV Lottum, voorheen RKLVV, maar door de fusie met de korfbalclub is het rk er vanaf gegaan) .

We vertrekken zonder Ruud (positief getest op het corona virus) en in eerste instantie ook zonder Rob, die de tijd vergeten was door drukke werkzaamheden aan zijn verbouwing. Na telefonisch onderhoud pikt Maurice hem alsnog op. Vroeger werd je dan gelijk op de reservebank gezet of moest je verplicht een rondje geven. Maar bij de veteranen gaat het er wat gemoedelijker aan toe en beginnen we vandaag met de volgende spelers:

Dave, Theo, Rob, Niels, Wim, Thijs, Jos, Mathijs, Rens, Patrick en Maurice
Res: Ruud, Tom, Erik en Fons

We beginnen wat gezapig aan de wedstrijd , maar worden gelijk wakker geschud als theo het af moet leggen in een lange sprint met de linksbuiten van Lottum en hij voor het eerste gevaar zorgt voor het doel van Neer. We combineren niet slecht maar het ontbreekt ons voorals nog aan zuiverheid en de laatste bal kom zelden goed aan.  Als dit wel gebeurt is de afronding door Rens en Mathijs niet goed genoeg. Lottum combineert goed en sticht meer gevaar, Bij een uitbraak over rechts wordt de bal loepzuiver voor gezet en de spits kopt de bal prima achter Dave het doel in 1-0

We gaan rusten met deze tegenvallende stand en daar is niets op af te dingen.

Na rust komt Fons voor Rens, Tom voor Rob, Ruud voor Wim en Erik voor Mathijs

We beginnnen wat feller aan de tweede helft en krijgen wat meer kansen. Na 10 minuten wordt Erik vrijgespeeld op links en zijn scherpe voorzet wordt gemist door de laatste man van Lottum en Maurice neemt de bal met de borst mee en tikt de bal onder de uitkomende keeper door het doel in 1-1 . We blijven ook hierna goed druk zetten op de tegenstander en even later wordt Jos net over de middelijn aangespeeld waarbij hij goed wegdraaid bij zijn tegenstander en aan een lange rush begint naar het doel. Hierbij is hij met bal sneller dan zijn tegenstander zonder bal (maar ja familie van Fons en dus niet zo verwonderlijk)  en rond met een schitterende uithaal uitstekend af. 1-2.  Hierna wordt het spel iets ruwer en raken de gemoederen een beetje verhit. Lottum komt er zelden nog uit en het is wachten op de 1-3. Deze komt er niet en als de bal ongelukkig wordt uitverdedigd komt de bal plotseling tussen de laatste man en Dave in te liggen. De spits van Lottum reageert allert en is er iets sneller bij dan Dave 2-2. Dave baalt temeer omdat het zijn neef is die heeft gescoord  Met Rens voor Maurice proberen we nog iets aan deze stand te veranderen en 10 minuten voor tijd krijgt Rens de bal op links, speelt zijn man uit en geeft af aan Patrick . Zijn schot wordt nog gekeerd door de keeper, maar de terugspringende bal wordt weer door Rens ingeschoten en via de handen van de keeper, de lat en binnenkant van de paal beland de bal in het doel 2-3. 

PRIMEUR NR. 1 IS EEN FEIT: Rens zijn eerste doelpunt voor de veteranen. Lottum valt nog aan maar krijgt geen kansen meer en even Later volgt PRIMEUR NR. 2. Thijs krijgt een gele kaart (dit is nieuw bij de veteranen)  wegens het herhaalderlijk geven van commentaat op de leiding en wordt voor 10 minuten het veld uitgestuurd (dit komt wel vaker voor). We komen ook met 10 man niet meer in de problemen en winnen toch wel verdiend met 2-3

Aangekonen in Neer is het tijd voor PRIMEUR NR. 3  Zoals belooft bij het scoren van een doelpunt drinkt Rens zijn EERSTE FLES BIER bij de veteranen.

Ik heb mijn eerste wedstrijd gespeeld in Lottum en  ironisch genoeg voorlopig de laatste

RUUD VAN HARTE BETERSCHAP